Over mij

Hi, wat leuk dat je een bezoek brengt aan mijn kleurrijke digitale hobbykamer. Welkom!

Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat ik verslaafd ben aan handwerken, houd van vrolijke kleuren en het leuk vindt om te fotograferen, vormgeving en het delen van mijn creaties met jou. Je  bent nieuwsgierig naar de persoon achter deze kleurrijke creaties. Want daarom ben je hier! 

STEPHANIE

Mijn naam is Stéphanie (1970), moeder van een volwassen zoon en tienerdochter. Met ons mini-gezin wonen we aan de rand van de Betuwe, Nederland. En niet te vergeten onze mede huisgenoten: hondje Muffin en twee oranje katers Trix en Juul. Jawel, vernoemd naar 'De Oranjes' - Beatrix en Juliana :-) 

HANDWERKEN

Ik ontken het niet: ik ben verslaafd aan stofjes, bolletjes wol, lintjes en de naaimachine. Mijn liefde voor handwerken en textiel is als een rode draad door mijn leven geweven (Rood is trouwens één van mijn favoriete kleuren ;-).

Al sinds mijn kinderjaren heb ik een passie voor textiel ontwikkeld. Mijn oma's waren allebei coupeuse en ook maakte mijn moeder veel kleding zelf. Van kleding op de naaimachine tot gebreide truien. Zodoende werd ik voldoende gestimuleerd om dingen te proberen en te leren. Als tienermeisje breide ik al truien voor mijzelf en ging ik wekelijks naar de lapjesmarkt in Utrecht. Vervolgens zat ik na schooltijd de hele middag achter de naaimachine om kleding te maken. Of bladerde ik door de Marion, Knip en Ariadne.

Later volgde ik een coupeuse opleiding, maakte ik - naast eigen kleding en accessoires - ook van alles voor mijn kinderen. En zo volgden ook al snel opdrachten als kinderkleding, moeilijk-maten-kleding, toga, trouwjurk en meer. En niet te vergeten de Geboortekussens - kussens met applicaties en borduursels als het geboortekaartje van de kersverse baby. Een grote hit waarbij ik voor het eerst ook opdrachtgevers buiten Nederland wist te bereiken.

HANDWERKJUFFIE

In 2012 ben ik begonnen met het delen van mijn creaties op dit blog. Mijn baan als productdesigner van knutselpakketten was zojuist beëindigd en ik kwam thuis te zitten, zonder werk en met meer vrije tijd dan voorheen. Want tijd had ik daarvoor amper als werkende en alleenstaande moeder met kleine kinderen. Daarnaast waren er weinig mensen in mijn directe omgeving waar ik mijn passie mee kon delen. Al snel was het idee van een blog geboren. Zo kon ik al mijn vaardigheden up-to-date houden en in contact komen met andere creatieven. En zo geschiedde.
Er volgden vele berichten, tutorials, patronen en kleurrijke foto's. En kwam ik in contact met jullie op hippe markten waar ik met mijn handwerkspulletjes stond, organiseerde ik gezellige haaklessen en workshops. En uiteindelijk verscheen in 2014 mijn eerste boekje Folklore met Flair!
Tegenwoordig werk ik nog als Marketing Media Specialist - een functie waar ik art director, grafisch vormgever, webdesigner, fotograaf en dtp-er in één ben. En de rest van de tijd ben ik natuurlijk nog Handwerkjuffie

PASSIE

Naast handwerken bezoek ik graag rommelmarkten en kringloopwinkels. Verder heb ik een grote passie voor de bergen en houd ik van reizen naar niet voor de hand liggende bestemmingen. De combinatie van reizen, interesse voor traditionele handwerktechnieken van over de hele wereld, folklore, patronen, kleur- en materiaalgebruik. Het is allemaal zo fascinerend. En vaak vergeten. Mijn eigentijdse ontwerpen zijn soms geïnspireerd op folklore en traditioneel handwerken. Dingen waar je blij van wordt als je ze ziet!

Nu weet je iets meer over mij. Met mijn blog wil ik je inspireren, delen en laten creëren. Ik hoop dat jij er net zo van geniet als ik. 

Creatieve groet, Stéphanie

 - - - - - - -

FAQ

Kan ik in contact komen met of een vraag stellen aan Handwerkjuffie?
Ja hoor, dat mag altijd. Je kan een mail sturen naar info@handwerkjuffie.nl of bellen: 06-54651314 

Kan ik een patroon, tutorial of foto plaatsen op mijn website?
Geen probleem, mits je een link plaatst naar mijn artikel.


Ik zou graag iets door je laten maken. Kan dat?
Laat maar weten wat je graag zou willen. 
Dan overleggen we hoe je het graag wilt en of het mogelijk is.

Zou je bij ons op markt willen staan met handgemaakte spullen en patronen?
Altijd gezellig en het overwegen waard. Gewoon vragen!

Organiseert Handwerkjuffie ook workshops?
Handwerkjuffie organiseert korte workshops en handwerklessen, voor beginner en gevorderden, om iets te leren of voor het plezier. En voor iedere leeftijd. 


 - - - - - - -

COPYRIGHT

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie