Haken | De grote uitdaging

Een dag niet gehaakt, is een dag niet geleefd. 

Iedere avond na een dag werken, plof ik op de bank en pak ik een handwerkje. Heerlijk ontspannend haken, even de gedachten verzetten. Heel meditatief.

Meestal aan een project wat niet in één avond af is. Maar soms heb ik er even geen zin in. Dan wil ik iets anders tussendoor doen. En dat wordt dan vaak een granny square. Fijn nieuwe kleurencombinaties bedenken of gewoon om even een ander patroon te proberen. Ik ben gek op granny squares!
Granny squares waren in de jaren '70 al ontzettend geliefd om te maken. Oorspronkelijk was het een effectieve manier om het gebruik van kleine hoeveelheden garen wat over bleef van andere projecten te gebruiken tot een nieuw project. Nuttig zonder extra kosten en milieu besparend. Tegenwoordig zijn ze weer net zo hip als toen. Alleen worden de kleuren vaak afgestemd en worden nieuwe garens aangeschaft om een project te maken wat helemaal past bij onze smaak.

Maar ook daar blijven weer restjes garen van over :-)
Sinds ik haak, heb ik als zoveel inspiratie opgedaan en verschillende vierkantjes gehaakt. Daar moet ik gewoon iets mee gaan doen. En dat ga ik doen. Vanaf 1 april ga ik iedere dag een patroon van een granny square delen... 100 Dagen lang!

Ik noem het
  A Granny A Day. 100 Days Crochet Challenge

Een hele uitdaging die ik graag met jullie aan wil gaan en delen. Misschien doe je wel mee? Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in. 
Intussen ben ik alvast mijn wolmand ingedoken en heb een kleurencombinatie samengesteld van 8 kleuren. Fijne, vrolijke voorjaarskleuren waarmee ik alle vierkantjes ga haken. Soms in een combinatie van kleuren, de andere keer in één kleur. Zo zal ik straks 100 verschillende granny's hebben gehaakt die ik weer in een nieuw project kan verwerken en die samen een geheel zullen vormen. En het ziet er dan ook nog eens mooi uit!

Het ene patroon eenvoudig om te doen, de andere meer uitdagend. Zo zal een overzicht ontstaan voor de beginnende en gevorderde haakster. Vast ook een inspiratiebron voor jou!

Op deze pagina vind je straks de granny square overzichtelijk op een rij. Ook vind je hier tips om de vierkantjes aan elkaar te maken. En een handige tip om niet telkens draadjes weg te werken.

De link naar het overzicht vind je ook in de banner in de rechter kolom. Haak je ook aan?