MEMORYDEKEN voor Puck.... Klaar!


Hij is de klaar, de quilt vol herinneringen aan de eerste levensjaren van Puck. 


Vorige week zaterdag begon ik de 247 lapjes aan elkaar te stikken. Zondagochtend was de lap van tricot en katoenen vierkantjes klaar. De voorkant was af. Afgelopen week ben ik begonnen met het doorstikken van de deken. Voor de achterkant gebruikte ik een vrolijk rood katoen met witte stippen. Daarop legde ik netjes een laag wattine en vervolgens de lappendeken erop. Op iedere kruising van vierkantjes zette ik de deken met speldjes vast. Speldend vanuit het midden, naar de buitenranden toe. Eenmaal klaar met spelden heb ik de deken in 2 middagen doorgestikt en de rand eraan gemaakt. 


Omdat het kleine lapjes zijn, kan je ook prima tricot en katoen combineren. En de kwetsbaarheid van (dunne) stoffen valt ook mee, door de tussenlaag en achterkant... (een vraag bij mijn vorige blogbericht).


Naast de deken mocht ik van de overgebleven lapjes uit Pucks kleding ook nog 3 rolkussens maken. Het roze-witte geruite kussen is gemaakt uit een slaapzak en restanten van de overgebleven lapjes. Hieruit heb ik allemaal kleine cirkels gestanst en regelmatig op de stof gespeld en gestikt. Een van de andere twee kussens is gemaakt met een deel van een lakentje wat ooit in haar wieg lag. 


Bij elkaar een mooie set wat qua tijd ook nog reuze mee viel. Vind het bijna jammer dat ik er al weer afstand van moet doen. Morgen komt Puck de quilt en kussens met haar mama ophalen. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden. Zelf ben ik wel trots op het resultaat. Mede door de mooie kleurencombinatie.

---

NB. Vandaag de deken en kussens overhandigd aan Puck en haar mama. Daarna ontving ik nog een lieve mail van haar: Thuis gekomen met alles en wat ben ik blij super super gedaan! Dank je wel echt super mooi! Ben benieuwd naar de reacties hier! Nogmaals dank en hopelijk nog een keer tot ziens! Het ontroerd me gewoon zo mooi en ik moet elke keer weer even kijken naar het eindresultaat top top top. Nogmaals dank!