45 | A Granny A DayA Granny A Day | Patroon 45
Vierkantje? Zeg maar gerust vierkant! Over dit patroon moet ik jullie even wat vertellen. 

Onlangs vond ik een nieuwe kringloop vondst.... een boekje van Durable vol haakwerkpatronen uit 1976. En jawel, hierin stond een granny square beschreven, wat gebruikt wordt in een ontwerp voor sprei of kussen. 'Leuk', dacht ik, 'die ga ik even proberen'. Dat 'even' duurde bijna een avond. Mede omdat de voorbeeld foto wat onduidelijk was, evenals de beschrijving. Maar ik ben er uit gekomen.

Het vierkantje werd reusachtig. En ik had het kunnen weten toen de beschrijving het had over dubbelstokjes (dst). Bijna 30 centimeter! Het ontwerp is wel leuk, helemaal als je er minstens 4 haakt. Daarom wil ik dit Retro-patroon toch graag met jullie delen.

Maar als ik een tip mag geven... haak hem in stokjes (st) in plaats van dubbel stokjes (dst)!

Hier is het vijfenveertigste patroon van de Granny Square Challenge.

Afmeting: ca. 29 x 29 cm


Boven heb ik een detailfoto geplaatst. Zo is duidelijker te zien hoe het patroon in elkaar zit. De tussenliggende openingen bestaan uit 6 l (sla 5 dst over). De volgende rij haak je dan 3 l, 1 v, 3 l. Zo onstaat het kruisje.

Hieronder staat de beschrijving. Wanneer je in plaats van het genoemde dubbelstokje (dst), een stokje (st) haakt, moet het ook lukken. Dan wordt je vierkant meer een vierkantje ;-)

Veel haakplezier!