Dag NOVEMBER.... Hallo December!

 


Wat was November een mooie maand!

Ik heb de haaknaald weer opgepakt, website gepimpt, 3 nieuwe patronen online, 4 patronen vertaald naar US/UK, het Zweedse wanten haakpakket bij Landleven en 3 unieke memorydekens mogen maken.

Beginnen met een simpel werkje

Na een veel te lange stilte heb ik de haaknaald weer opgepakt. Eerst met een eenvoudig werkje om er weer in te komen. Het werden de granny squares die ik eerder voor 'Kussen KVADRAT' haakte. Maar nu in andere kleuren, meer herfsttinten. Passend bij het verkleuren van de bomen. En bij de inrichting van ons huis.

Ha, dat was weer leuk om te doen.Daarna begon ik met een nieuwe granny square.... Fyra. Of liever gezegd een vierkant in een vierkant. Of meerdere vierkanten. Nou ja, kijk zelf maar. Ik haakte het met acrylgaren uit mijn voorraad. Leuk om te spelen met kleuren en mooi om te herhalen tot een moderne kussenhoes of deken.


En nog één... Deze keer een zeshoekige granny in slechts één kleur.

Ik haakte het met een bolletje 'Cosy fine' wat ik nog had liggen. Alleen... het werd echt veel te groot. Dus bezocht ik de plaatselijke wolwinkel en kwam met sokkenwol (Soqs) in herfsttinten thuis.

Dun en warm garen, perfect voor dit patroon. De 'hexagons ELSA' worden zo fijn, dat het wel op kant lijkt. Een mooi patroon wat echt zichtbaar wordt als je er meerdere hebt gehaakt. Juist dan zie je de 'beweging' van de figuren goed ontstaan.

Het wordt een deken, maar het duurt nog wel even voordat ik het eindresultaat kan laten zien!En nu ik toch in de winkel was - en de smaak van het haken weer te pakken had - zag ik ook iets anders... de 'Bravo Softy' van Schachenmayr.

Betaalbaar, heerlijk zacht acryl met het wollige van wol. Ik koos 3 kleuren en maakte daar een omslagdoek met reliëfrand van. Het patroon van herfstshawl 'ANNIKA' is bijna uitgewerkt en komt deze week online. Wel al het bos in geweest om mooie foto's te maken, nog net voordat alle bladeren gingen vallen.Als verrassing mocht ik ook het nieuwe garen van Durable uitproberen: De 'Cosy fine Faded'. Een gemêleerd garen wat veel weg heeft van de klassieke sokkenwol. Maar dan in dezelfde kwaliteit als Cosy fine en in maar liefst 26 kleuren.

'Cosy fine' kende ik al en is mijn favoriete garen.
Het is in veel kleuren te koop, is een zacht garen door de combinatie van katoen en acryl. Het voelt zacht en ook fijn... de draad is zo goed getwijnd, dat je er niet met een haaknaald in kan steken. Ideaal ook als je een beginnnende haakster bent!
Ik koos 5 tinten die mooi bij elkaar pasten, mixte het met een uni garen en haakte de 'MISTY MORGON' shawl. Twee shawls, twee kleuren... vernuftig door elkaar heen geweven. Of gehaakt ;-). Echt... dit is nu al mijn favoriete shawl. Met een geweldige structuur, voelt dik en toch soepel. En leuk om te haken!
En dan was er nog iets waar ik heel blij van werd... Het tijdschrift 'LANDLEVEN' heeft de Zweedse wanten ontdekt en het haakpakket opgenomen in hun webshop. Zo leuk om de digitale nieuwsbrief voorbij te zien komen met de door mij ontworpen wanten.

Heel trots op! En een mooie aanleiding om nog een keer een paar 'SVENSKA VANTAR' te haken. Gewoon, omdat het zo leuk is om te maken.

The 'Svenska Vantar' pattern is also available in English (US/UK) > SHOP

Met de steken kwam ook de energie - en haakplezier - weer terug.Zo werd het tijd om mijn website weer een beetje te 'updaten'. Met nieuwe foto's en een aangepaste bio, waarin ik vertel hoe 'HANDWERKJUFFIE' is ontstaan.


- 19 jaar oud, in het atelier van Maison de Bonneterie, Amsterdam -

En voelde ik mij dankbaar dat ik weer een aantal unieke memorydekens heb mogen maken met ieder een eigen ontroerend en bijzonder verhaal.

Op naar December!

* * * * * * * * * * * * * * 


Je las een blog van Handwerkjuffie.nl

Ik schrijf natuurlijk niet alleen blogs. Ik ben ook ontwerper van Memorydekens en Haakpatronen

Zoek je een haakpatroon om direct mee aan de slag te gaan?
Ik heb weer nieuwe Scandinavisch haken' patronen

Wil je iets haken met garen uit je wolvoorraad?
Kleuren kiezen hoeft niet moeilijk te zijn

Zweedse wanten haken?
Ik heb twee leuke patronen voor je!

Wie is Handwerkjuffie?
Handwerken als een rode draad door mijn leven