Granny square VEST... eindelijk af!

Eindelijk weer een project af. Al enige tijd geleden liet ik jullie zien dat ik weer granny squares aan het haken was. Mijn vest was al een paar weken bijna af, maar bleef maar liggen. Tot gisteren. De laatste details lekker in de zon buiten afgemaakt.
Gewoon gemaakt met kleuren wol die ik nog had liggen. Het haken ging redelijk snel. Bij elk vierkantje denk je... oké, nog eentje... en dan is het genoeg voor vandaag. Maar daarna toch nog een. Het is verslavend. 

De beschrijving van de gebruikte granny squares liet ik hier al zien. 

Maar uiteindelijk had ik dan toch genoeg vierkantjes gemaakt voor een vest. Eerst uitzoeken in welke volgorde ik ze zou gaan verwerken en vervolgens met vasten aan elkaar haken. De 'vasten' naad heb ik verwerkt aan de achterkant.
Het rugpand was eenvoudig. Een rechthoekige lap. Daarna de voorpanden, waarin ik gekozen heb om bij de halslijn driehoeken te gebruiken en bij de sluiting aan de voorkant halve vierkantjes. Dan het achterpand aan de voorpanden maken bij de schoudernaad. 

Nu komt het lastige... de mouwen. In de oksel heb ik ook een vierkantje verwerkt voor extra bewegingsruimte. Bovenmouw (bij de schoudernaad) heb ik een rij van 4 vierkantjes gebruikt, aan de onderkant mouw 3 vierkantjes (bij de hand). De overgang van 4 naar 3 moet je dus een beetje smokkelen en goed persen bij het strijken.
Hieronder vind je een schema van de granny squares. Ik heb in totaal 90 vierkantjes gebruikt, 8 halve vierkantjes aan de voorzijde en 2 driehoek-vormige granny's bij de halslijn. Maar dit kan verschillen als je vierkantjes een andere grootte hebben of je een andere kledingmaat hebt.

Als laatste een rand om het vest haken van vasten. Hiervoor heb ik wel 5 toeren gehaakt. 3 in wit, een in ijsblauw en de laatste in rood. Bij de laaste twee toeren openingen meehaken voor de knoopsluiting.
 En dan nu nog wat foto's van het uiteindelijke resultaat.
 Mijn dochter had in eerste instantie behoorlijk wat commentaar... 
Je gaat toch niet met een deken lopen ?!? Maar hoewel wel wat aan de bonte kant,  vind ik zelf hem wel grappig geworden. Misschien de volgende keer alleen wat andere kleuren gebruiken.