FOLKLORE tas

Even proberen... Ik heb zondag iets heel leuks gekocht op de Sunday Market in Amsterdam. En daar wil ik een tas van gaan maken. Maar welk model gaat het worden? Dus aan de slag met schetsboek, papier, liniaal en plakband. Een model getekend, weer vergroot... oh nee, toch iets kleiner. Rechte hoek of rond? Er moeten wel kleine boodschappen, schoolboeken of strandspullen in kunnen. Uiteindelijk heb ik mijn patroon klaar. Maar ja, hoe ziet deze er in het echt uit als hij in stof gemaakt is? Is toch anders dan op papier!
Eerst maar even proberen met een stofje wat ik nog had liggen. Omdat de tas toch ook tegen een stootje moet kunnen en tegen een regenbui, komt er in ieder geval stevig plastic in. Ziet hij er meteen beter uit! 
Ook dit plastic met vrolijke Mexicaanse bloemen had ik nog. Nee, niet gekocht hier in een hip winkeltje, maar een paar jaar geleden zelf opgespoord in Mexico. En niet in een trendy winkeltje... nee, bij een winkel vol gereedschappen en huishoudelijke materialen als emmers en bezems. In de buitenwijk van een toeristische stad. Op mijn fiets zag ik ze opeens van buiten af staan. Een paar stoffige rollen plastic. Geen toerist in de buurt. En blij dat ik was. Heb toen een aantal meters van verschillende prints gekocht. Die Mexicanen keken wel raar op. De meeste toeristen gaan met een t-shirt of prulleria naar huis! En ik met een koffer vol plastic.
Inmiddels is de hype van dit vrolijke tafelzeil een beetje voorbij. Maar voor de binnenkant van deze tas is het prima! Lekker handig met natte zwemspullen enzo. Verder heb ik de tas voorzien van een vak aan de voorkant... met rits. En een zelf geprint label. Verder leuk afgewerkt met verschillende lintjes en gehaakte bloempjes. En een te gekke, vrolijke tashanger eraan die het helemaal compleet maakt. Op naar het (Mexicaanse) strand!

(Oh nee, eerst de tas nog maken in de 'echte' stof)