BOLLETJES haken

april 29, 2013

 Alweer een kleine 2 maanden geleden heb ik jullie mijn FOLKLORE SLINGER laten zien. Vrolijk gehaakte bolletjes, gedecoreerd met lovertjes, kralen en pompons. En natuurlijk gefotografeerd aan mijn vrolijke Indiaase kastje. 
Deze decoratieve slinger is bij jullie behoorlijk in de smaak gevallen. Het is een leuk project om je restjes wol op te maken. Maar ook een leuk werkje voor tussendoor, omdat je niet maanden met iets bezig hoeft te zijn. Ik ben afgelopen weekend, buiten in het zonnetje, aan enkele nieuwe begonnen. Andere bloggers zijn ook geïnspireerd geraakt en hebben hem ook gemaakt in hun eigen kleuren. Zoals Ambela. En niet te vergeten... de volgers op Pinterest. Het vrolijke beeld van de slinger tegen mijn kastje is inmiddels al de hele wereld over gegaan en met stip de meest populaire foto van Handwerkjuffie.
Vandaag had ik een klein Tadaaah momentje. De foto is ook gepinned door Return to Sender. En zelfs als hoofdfoto op hun board geplaatst!
Nou moeten jullie weten dat ik een enorme fan ben van Katja Schuurmans Return to Sender.  Niet alleen de vrolijk gekleurde producten, maar vooral het verhaal erachter. Zij zijn altijd op zoek naar bijzondere producten in de armste gebieden van de wereld. Deze producten leveren een bijdrage aan de bestrijding van armoede in de wereld en vertellen allemaal hun eigen verhaal... over de makers, de productietechnieken en de eeuwenoude symboliek die er soms achter schuilgaat. Daarnaast gaan ze op zoek naar de verhalen van de kopers. Wat zij doen met het product. Dit verhaal gaat retour naar de maker, zodat deze vol trots ziet hoe de producten elders op de wereld met liefde gerespecteerd worden. De winst die Return to Sender maakt, vloeit terug naar de producenten in de regio's van herkomst: Return to Sender.
Katja heeft met dit concept een droom vervuld, die ik nog in vervulling wil brengen. Wellicht is deze droom van producten bedenken, het laten produceren in de armere delen van de wereld en de contacten met deze makers, na dit gepinde beeld een klein beetje dichterbij gekomen.

You Might Also Like

12 reacties

 1. Wauw!! Een hoeraaaaaatje voor jou!!!
  Liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk dat je gepind bent door Return to Sender!
  De slinger is echt prachtig en wat heb je een leuk blog. Ga hier zeker vaker kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook zo'n fan van Return to Sender. Koop regelmatig iets ervan, voor mijzelf of als cadeautje. Wel jammer dat ze de afdeling hier bij de HEMA in het verste hoekje van de winkel hebben gestopt...maar het aantal producten is gelukkig wel toegenomen!

  groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nog ens leuk. En van zo'n slinger word je gewoon heel vrolijk
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig joh!!!!!

  Ook hier een fan van Return to sender. Alleen ook jammer dat de Hema hier het zo wegstopt in een achterafhoekje .....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je hebt ook een fantastisch kleurgevoel !!
  dus terechte keuze van return to sender!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat maak jij onwijs gave dingen. Ik blijf maar van berichtje naar berichtje springen. Heerlijk om rond te neuzen. En auw, ik doe hier weer veel en veel te veel inspriatie op en heb veel te weinig tijd.... Ik vind je slinger geweldig leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wouw, dat is tof zeg! alles klopt ook op die foto, kast ,hanger en kleuren. Allemaal prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk zeg, je maakt ook zulke mooie spulletjes. Fijne nieuwe week. Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je slinger is ook echt GEWELDIG. En ik zie nu pas dat de viooltjes een geschreven patroon hebben, super, bedankt!
  Ik wil niet hebberig lijken hoor maar heb je van de slinger ook een patroon????

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke kleurrijke blog!
  Dit is de eerste x dat ik je blog bezoek en zal dit zeker vaker doen!

  Groeten Joke
  (elfi-jo.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie