LAPJESDEKENS van oude t-shirts

Soms vind ik het leuk om te werken met materialen die er al zijn. Maar ook materialen die niet meer in hun functie gebruikt worden. Het geeft een goed gevoel om ze opnieuw als grondstof te gebruiken voor een nieuw te maken product en ze in deze hoedanigheid een nieuw leven te geven. Laatst bijvoorbeeld tassen van koffiebonen zakken. Maar ook een stapel t-shirts wat ik nog had liggen.


Het liefst maak ik van deze oude t-shirts dekens. Heerlijk om onder weg te kruipen op een zwoele zomeravond... in de tuin of op de camping. Maar ook leuk ter decoratie op een (kinder)bed, als picknickkleed mee naar het bos of om op te spelen. Ik heb er al veel gemaakt en ook veel gebruikt. 
We slepen de dekens overal mee naartoe. Ze zijn echt ideaal!

Dit keer heb ik eerst een hele stapel vierkantjes geknipt en ben daarna kleurencombinaties gaan maken.
Het zijn 3 dekens geworden van ongeveer 105 x 135 cm. Een vrolijk gekleurde, een met naturel tinten en deze met wat gekleurde accenten. Eerst de lapjes uitleggen in een mooie combinatie, dan in rijen aan elkaar naaien. Vervolgens alle rijen aan elkaar tot een grote lap naaien.

Voor de achterkant heb ik fleece stof gebruikt. Lekker zacht en behaaglijk. En je hoeft het niet af te werken! De lapjes lap heb ik op de fleece gespeld en vervolgens alle naden doorgestikt op de naaimachine met een grove zigzagsteek. Daarna heb ik de lap recht afgeknipt met een extra rand van ongeveer 4 cm. Deze heb ik teruggeslagen en als zoom gebruikt voor de voorkant. Staat leuker zo'n randje en meteen mooi afgewerkt. Ook deze vastzetten met een zigzagsteek.

En zo hebben ook deze t-shirts weer een tweede leven gekregen. 
En wij een paar heerlijke knuffeldekens!