WC-PAPIER... op de camping

Kamperen in de Ardennen. Heerlijk... even eruit. Had er zin in, tot het moment kwam om de spullen te pakken. De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds en de regen buiten zag er ook al niet uitnodigend uit. Na een tijdje wikken en wegen, hebben dochterlief en ik toch besloten om te gaan. Tent, dikke trui, bolletjes acryl met haaknaald en de rest van de kampeerspullen in de auto en gaan.

Tot mijn grote opluchting konden we ook slapen in een blokhutje. Echt, ik vind kamperen echt leuk, maar in de regen in het natte gras... nee, dat gaat me toch een beetje te ver. De tent bleef in de auto en we kozen voor de blokhut.
Gelukkig werd het weer de volgende dag iets beter. Heb heerlijk buiten gezeten met een haakwerkje en voelde me net Heidi voor haar Almhutje. Madeliefjes om me heen, kabbelend beekje voor me en kwetterende vogeltjes om me heen. Wat heb je nog meer nodig om je gelukkig te voelen...? Een project om te gaan haken.
Dat was niet heel lastig toen mijn dochter de wc-rol zocht om mee naar het toiletgebouw te gaan. Oke, iedereen zie je lopen met zo'n rol. Maar het blijft toch wel een raar ding... Ik besloot er een hoesje omheen te maken. In ieder geval een stuk vrolijker om mee rond te lopen. De kleuren zijn geïnspireerd op de omgeving, het bloemetje bovenop op de madeliefjes. Toch leuk geworden, vind ik. Lekker retro.

Vroeger had je zo'n gehaakte wc-rol hoes standaard in de auto. En nu hebben wij hem standaard op de camping. Al met al toch een paar heerlijke dagen gehad...
Ik haakte in wit met groene tinten. Het patroon voor de zijde is als volgt: 

Rij 1 - WIT: 1 (half) stokje, 1 losse, 1 (half) stokje, 1 losse, etc.
Rij 2 - GROEN: 2 vasten om de losse uit de voorgaande rij, 2 vasten, etc. Rij 3 - WIT: 1 (half) stokje (in de witte steek van rij 1), 1 losse, 1 (half) stokje (in de witte steek van rij 1), 1 losse, etc.

Zelf heb ik het stevige hoesje met halve stokjes gehaakt. Wil je het patroon iets luchtiger hebben (voor bijvoorbeeld een knuffeldeken), haak dan stokjes.