Folklore NOTITIEBOEKJES van vilt

Laatste weken lijkt de tijd opeens voorbij te vliegen. Mijn dagen zijn opeens weer gevuld met projecten voor school, voorbereidingen voor de markt en nieuwe opdrachten.

Naast de IPad hoes van gisteren ben ik ook bezig geweest met een ontwerp voor notitieboekjes. Het gaat om boekjes met een vilten kaft. Deze vond ik zelf wat saai en heb ze versierd met vrolijk bedrukte biasbandjes. Vroeger waren deze alleen in uni kleuren verkrijgbaar, maar tegenwoordig vind je ze met allerlei leuke prints. Zoals deze met stippen.
Ontwerp: Handwerkjuffie
               
Allereerst een ontwerp gemaakt, gebaseerd op traditionele Bauermalerei motieven. Deze zie je vaak in schilderwerk terug op bijvoorbeeld spanen doosjes, meubels, etc. En nu dus op mijn vilten boekjes. Ze zijn wel wat aangepast voor het ontwerp in vilt. wat strakkere contouren en wat meer van nu.
Het ontwerp doet sterk denken aan de Alpenlanden. Je ziet het zo in een Almhut liggen, bergen met besneeuwde toppen op de achtergrond en het geluid van rinkelende koeienbellen en stromende beekjes verderop. Daarom heb ik dit notitieboekje ENZIAN genoemd. De bloempjes bovenaan doen sterk denken aan deze alpenbloem.
Ontwerp: Handwerkjuffie
              
Het rode notitieboekje heet ALPENROSE. Om toch maar bij de Alpenbloemen te blijven. Een lekker vrolijk boekje waar je je kan uitleven met borduurgaren op de bloemen en blaadjes.
Ook deze twee boekjes worden weer complete zelfmaak pakketen. Het zijn echt ontzettend leuke projecten om te doen. Niet iets om dagen mee bezig te zijn, maar wel iets om je eigen fantasie in te stoppen en altijd met een bevredigend resultaat. 

Nu nog even mooie pakketten ervan maken.... lapjes knippen, borduurgaren zoeken, label er aan (met mijn eerste zelfgemaakte stempel!) en leuk verpakken.