Vrolijke FOLKLORE DOOSJES

april 15, 2013

Wat heerlijk! De zon is eindelijk weer doorgebroken en de lente lijkt begonnen. Krijg zin in de zon, de zomer en vakantie. Zover is het helaas nog niet helemaal, maar afgelopen weekend heb ik mij wel hierdoor laten inspireren. Een gezellig knutselproject waar zelfs dochterlief aan mee wilde werken. Een wonder! Normaal is ze helemaal niet van het handwerken en knutselen (hoe is het mogelijk!!!), maar dit vond ze dan nog wel leuk om aan mee te helpen.
Even niets met stoffen, wol en naalden, maar.... we gingen luciferdoosjes beplakken. Eerst heb ik wat folkloristische afbeeldingen gezocht, op het juiste formaat uitgeprint en uitgeknipt. Vervolgens heb ik de plaatjes geplastificeerd. Hierdoor worden de kleuren krachtiger en blijft het langer mooi. 
Daarna weer de plaatjes uit het plastic op maat geknipt en op de doosjes geplakt. En dan komt het leuke werk. Met de tubes glitterlijm en pailletten aan de slag. Dochterlief vond het heerlijk om de juiste pailletten op kleur en maat uit te zoeken. Streepjes glitterlijm langs de randen maken en de pailletten erop plakken. Goed aandrukken, anders vallen ze er weer af en vervolgens goed laten drogen. 
Vooral als je er een aantal bij elkaar maakt, ziet het er zo vrolijk uit! Doet bijna denken aan verre, zonnige vakantie bestemmingen! De doosjes zijn ook leuk om te gebruiken als kadootje. Om bijvoorbeeld geld in te doen, in plaats van de saaie envelop. Of met een lieve boodschap erin. Of bij elkaar als een mooi kunstwerk voor aan de muur!

You Might Also Like

16 reacties

 1. Wat leuk! Het ziet er inderdaad vrolijk uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee, en ook leuk om als geld kado te gebruiken.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien ze er heerlijk kleurrijk uit, super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt super vrolijk en leuk om kado te geven met iets erin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zijn ze geworden!
  Een kleurrijk geheel!

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind ze schitterend, zo'n leuk idee om ook te maken, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk gedaan, lekker aan de knutsel!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ongelofelijk leuk gedaan!!! Super idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n doosje leg je wel leuk neer naast je kaarsen voorraad:)
  Leuk idee!!
  Liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk fleurige doosjes! Ook leuk om allemaal bij elkaar op een schaal te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waaauww super, ik heb hier heel wat lege doosjes liggen, bedoelt voor een advenskalender, wie weet maakt ik er straks een combie van, dank je voor het delen, lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Poeh, je hebt hele mooie afbeeldingen uitgeprint! Superfijne doosjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee, en toch heerlijk aan de tafel lekker zitten freubelen met je dochter. Dat is echt genieten! Ik zie t al helemaal voor me: grote pot thee, iets lekkers, muziekje erbij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vrolijke mini-cadeautjes!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heel erg leuk idee.....maar hoe kom je aan zoveel lege doosjes?

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie