Vrolijke FOLKLORE DOOSJES

Wat heerlijk! De zon is eindelijk weer doorgebroken en de lente lijkt begonnen. Krijg zin in de zon, de zomer en vakantie. Zover is het helaas nog niet helemaal, maar afgelopen weekend heb ik mij wel hierdoor laten inspireren. Een gezellig knutselproject waar zelfs dochterlief aan mee wilde werken. Een wonder! Normaal is ze helemaal niet van het handwerken en knutselen (hoe is het mogelijk!!!), maar dit vond ze dan nog wel leuk om aan mee te helpen.
Even niets met stoffen, wol en naalden, maar.... we gingen luciferdoosjes beplakken. Eerst heb ik wat folkloristische afbeeldingen gezocht, op het juiste formaat uitgeprint en uitgeknipt. Vervolgens heb ik de plaatjes geplastificeerd. Hierdoor worden de kleuren krachtiger en blijft het langer mooi. 
Daarna weer de plaatjes uit het plastic op maat geknipt en op de doosjes geplakt. En dan komt het leuke werk. Met de tubes glitterlijm en pailletten aan de slag. Dochterlief vond het heerlijk om de juiste pailletten op kleur en maat uit te zoeken. Streepjes glitterlijm langs de randen maken en de pailletten erop plakken. Goed aandrukken, anders vallen ze er weer af en vervolgens goed laten drogen. 
Vooral als je er een aantal bij elkaar maakt, ziet het er zo vrolijk uit! Doet bijna denken aan verre, zonnige vakantie bestemmingen! De doosjes zijn ook leuk om te gebruiken als kadootje. Om bijvoorbeeld geld in te doen, in plaats van de saaie envelop. Of met een lieve boodschap erin. Of bij elkaar als een mooi kunstwerk voor aan de muur!