The APPLE Project bij Theetje - 3

Ontwerp: Handwerkjuffie

Mijn vilten appel van Theetje is af! Niet dat het maken veel tijd in beslag nam... nee, het uitdenken. Op zich is een appel niet heel spannend, maar het formaat van deze vilten lapjes die ik van Theetje opgestuurd had gekregen waren nogal lastig. Te groot voor een leuke tashanger, te klein voor een mapje voor bijvoorbeeld rijbewijs of notitieboekje. Een kussen of theedoek appliceren was wellicht ook leuk geweest....
Ik heb besloten er een opbergmapje voor kleurpotloden van te maken. Leuk als je kids mee op visite gaan of in de auto. Altijd iets te kleuren mee! En nog leuk ook.

Maar dan het uiteindelijke appel ontwerp. Hoe zou ik het hart doen? Hoeveel pitjes en in welke vorm? En zal ik er bijvoorbeeld een worm euit laten komen? Nee, niet mijn stijl! Misschien toch meer in een retro of folkloristische stijl? Ik heb gekozen voor het laatste. Een redelijk abstracte appel is het zo geworden. Beetje retro (past wel bij de tijd waaruit het oorspronkelijke doe-het-zelf pakketje stamt), en toch van nu.
Deze keer niet met de hand gemaakt, maar de laagjes op elkaar gestikt met de naaimachine. Wel zo mooi uiteindelijk! Eerst extra rode appels geknipt en de andere extra delen. De applicaties aan binnen- en buitenkant op de lapjes gestikt. Daarna de appelvormen aan elkaar gemaakt en als laatste de de binnen- en buitenkant op elkaar. Wel natuurlijk bij dit laatste de blaadjes, steel en sluitingsbandje mee stikken. De etui wordt gesloten met klittenband.
Ontwerp: Handwerkjuffie

Wil je ook meedoen met The APPLE Project van Theetje? Dat kan nog tot 27 april. 
Voor meer details kan je even op haar blog kijken.