9 | A Granny A Day


A Granny A Day | Patroon 9 
De granny van vandaag heeft lijkt op een ruitjes patroon. Hoe meer toeren je haakt, hoe meer het zichtbaar wordt.  Hier is het negende patroon van de Granny Square Challenge

Afmeting: ca. 12 x 12 cm

Hij ziet er wellicht wat ingewikkeld uit, maar is makkelijker dan het er uit ziet.

Haak om een magische lus 2 st, 2 l. Herhaal nog 3 keer. Sluit met een hv en hecht de draad af.

In de oneven toeren (oranje) haak je telkens 2 st, 2 l, 2 st aan een zijde van je granny. Bij iedere nieuwe oneven toer komen er 2 st, 2 l bij.  Eindig de hoek met 2 st, 2 l, 2 st om hetzelfde boogje en ga verder met de volgende zijde. Sluit met een hv en hecht de draad af.

In de even toeren (wit) haak je op ieder st en iedere l een st. Eindig de hoek met 2 st, 2 l, 2 st om hetzelfde boogje en ga verder met de volgende zijde. Sluit met een hv en hecht de draad af.

Deze granny is eenvoudig met meerdere toeren uit te breiden. Hoe leuk zou het niet zijn om de oneven toeren in verschillende kleuren te haken? Haak je hem toch in 2 kleuren zoals het voorbeeld, dan kan je ook de draad van je vorige kleur laten rusten en bij de volgende toer weer oppakken. Hoef je ook niet zoveel draadjes af te hechten!

Veel haakplezier!

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie