Oude JEANS wordt TAS

juni 13, 2013

Wat een leuke dag heb ik gisteren gehad. Ellen van Ellebel is op visite geweest. We hebben elkaar ontmoet op de Hip en Handgemaakt Markt en het klikte... tijd om eens samen wat af te spreken. Het was reuze gezellig. De haakwerkjes zijn wel op tafel gekomen, maar we waren zo druk en gezellig aan het kletsen, dat er van haken weinig terecht is gekomen. Een volgende keer dan maar.
Hoewel ik zelf een van de weinigen ben zonder een spijkerbroek in de kast, dragen mijn zoon en dochter ze wel graag. Ze hebben er meerdere in de kast, maar natuurlijk is er altijd een favoriet bij die het meest gedragen wordt. Maar ook aan deze favoriete jeans komt ooit een einde. Dan is hij te klein of versleten en moet er toch afstand van gedaan worden. 
En zodoende had ik een stapeltje liggen in verschillende tinten. Comfortabel zacht geworden door het vele dragen. Ik heb besloten er een tas van te maken. Dat zie je wel meer, maar vaak is de spijkerbroek hier nog in te herkennen. Bijvoorbeeld door de zakken te hergebruiken. Dat wilde ik niet. In eerste instantie wilde ik een bijzondere tas en bij een betere blik erop zou je dan pas de gebruikte spijkerstof hierin herkennen.
Als basis gebruikte ik 3 broeken en knipte stroken van 5 cm breed in de lengte van de pijpen.
Deze stroken naaide ik aan elkaar, vouwde de naad open en stikte deze aan twee zijden door. Uiteindelijk legde ik de lap van stroken in een schuine lijn en legde daar een smallere lap met 
stroken onder dezelfde hoek tegenaan. 
Aan elkaar naaien en 2 keer doorstikken. Deze lap tot een vierkant knippen, waarvan de onderste hoeken een hap eruit krijgen van 4 cm diep. Naai 2 keer een zo'n vierkante lap voor de voor- en achterkant van de tas. Knip deze lappen ook 2x na in een stof die je voor de voering wilt gebruiken. 
Stik de zij- en ondernaden. Stik daarna de naad bij de ingeknipte hoeken. Keer de tas om en stik de naden door. Doe dit ook met de voeringstof. Speld de binnen- en buitenkant op elkaar en werk af met een bandje. Ik heb gekozen voor een stevig zilverkleurig glitterlint, omdat deze mooi past bij de zilverkleurige voering. Zo krijgt de tas ook een glamour uitstraling.
Voor de hengels knipte ik nog een strook jeans waarop ik het zilverkleurig glitterlint heb gestikt. Vervolgens op de juiste plaats op de tas spelden en erop stikken. Een fijne, comfortabele tas... leuk bij een zomerse witte outfit of bij spijkerbroek. Moet ik er misschien toch eens een aanschaffen?

You Might Also Like

22 reacties

 1. Het is zeker gelukt er een bijzondere tas van te maken.
  Je kan nu niet anders meer, dan ook in een spijkerbroek te springen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee met die stroken, ik heb ook nog een stapel oude spijkerbroeken liggen. Bedankt voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is absoluut een bijzondere tas geworden! Leuk idee zo met die stroken. Hier liggen ook nog een paar oude spijkerbroeken. Inspiratie genoeg!

  Fijne dag, liefs Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supergave tas! Het is inderdaad heel anders als met zakken er op. Persoonlijk vind ik dit mooier. Het lijkt me ook een erg leuke tas in andere stofjes. Bedankt voor het idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Owwwwwww geweldig weer meis!
  Is wederom een waanzinnig leuke eyecatcher die tas!
  Ik ben toch zooooooo jaloers op die toverkunsten met de naaimachine!!!
  Petje af hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super super superleuk! Ik ben onlangs ook begonnen tassen te maken van oude spijkerbroeken, maar juist wel met de zakken erop (die zakken zijn zo handig!). Dit idee was nog niet bij me opgekomen, groot compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend mooie tas. En bedankt voor de uitleg.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een erg originele tas geworden, heel gaaf! Zo kun jij je ook in de jeans-wereld vertonen zonder er een daadwerkelijk aan te hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg mooi geworden. Vooral dat schuine hoekje maakt het heel bijzonder, net alsof er diepte in zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is de eerste tas van oude broeken die ik echt leuk vind. Mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van handwerKjuffie naar naaimachinejuffie !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heel heel gaaf.............als ik geen ruzie had met de naaimachine deed ik je na..........

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is prachtig! Mooi met die schuine banen en verschillende kleuren. Dank je wel voor je duidelijke uitleg.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuke tas en leuk idee groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat mooi en knap!Ik doe het je helaas niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een prachtig maaksel. Ik ben erg jaloers op je ontwerp en bedenktalent! Wel erg leuk dat je de uitleg er bij geeft, erg inspirerend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat maak je toch leuke dingen.
  En die memory deken. Prachtig.
  Mijn zoon heeft veel voetbalshirts en zat te denken
  om er ook een memory deken van te maken.
  En ik ben natuurlijk volger bij je geworden.
  Lieve groet, sandracreaties.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie