SUZANI borduurarmband

Dagen gingen er voorbij. 5 Lange dagen van stilte, maar vandaag kreeg ik dan eindelijk een berichtje uit Zuid-Afrika! Zoonlief heeft het reuze naar zijn zin, heeft al zoveel nieuwe indrukken opgedaan... De school waar hij les gaat geven, de kust, Kaapstad, de bevolking, overal Mandela en de townships. Hij vindt het geweldig! En eindelijk kan ik vanavond ook weer rustig slapen :-)...Vandaag heb ik zelf ook maar weer eens een armband geborduurd. Er zijn er al velen op de post gegaan, maar deze is helemaal nieuw. Een mooie brede zwarte armband met dubbele drukknoopjes. Een uitdaging, want zelf draag ik niet veel zwarte kleding. Eén van de weinige zwarte zwarte kledingstukken in de kast zijn mijn zwarte Suzani laarzen. Nou ja ... zwart? Ze zijn door hun vrolijke borduursels eigenlijk toch wel heel kleurrijk.


Ik gebruikte de kleurtinten van deze laarzen en ging met het borduren aan de slag. Ter inspiratie gebruikte ik een Fair Isle patroon. Uit een boek wat ik vorige week van een vriendin cadeau kreeg. Kwam dat even mooi uit. Zo zie je dat breipatronen ook prima gebruikt kunnen worden om te borduren.


Ik borduurde rij voor rij. Met borduurgaren in 3 draden gesplitst. Daarna vulde ik de tussenliggende ruimtes op, zodat ik niet meer hoefde te tellen. Wel zo makkelijk! En eigenlijk met de eerste rijen ziet de armband er ook al mooi uit.


Het lastige was het zwarte randje. Zwart op zwart, lastig te zien. Maar het resultaat is wel leuk. Zo komen de puntjes van het patroon mooier uit. Nu alleen nog een bijpassende smalle zwarte armband maken. Een project voor vanavond wellicht... Maar wel op tijd naar bed. Kan nu eindelijk weer rustig slapen.

Fijne avond allemaal!