TIROL hart groot

december 07, 2012

Ontwerp: Handwerkjuffie

Al eerder heb ik kleine hartjes gemaakt. Te gebruiken als sleutel- of tashanger. Dit keer een groter hart, ongeveer 12 cm hoog. De basis bestaat uit twee harten uit antraciet loden stof. Daarop een kleiner hart in vilt of geruit katoen. De kleinere harten heb ik geborduurd met borduurgaren. Deze niet. Deze heb ik met wol geborduurd.

BORDUURSTEKEN
De grote bloemen zijn geborduurd met STAAFKNOOPJES steken, de grijze takjes met de VARENSTEEK en de kleinere bloemetjes met een gewone STIKSTEEK en KNOOPSTEEK. De knoopsteek maak je op dezelfde manier als de staafknoopjes, alleen steek je de naald weer op dezelfde plaats in de stof. Bij de andere harten heb ik ook bloemen gemaakt in de LOSSE KETTINGSTEEK.

Hoe deze steken ook alweer gingen? Een beeldende uitleg van de steken heb ik hier voor je geplaatst. Vooral wanneer je meerdere kleuren gebruikt heb je een mooi effect.
Borduursteek staafknoopjes

Varensteek en losse kettingsteek
Na het borduren een lint gemaakt om het op te hangen. En twee lintjes voor aan de onderkant. Daarna aan elkaar naaien met een stiksteek in wol en vullen. Als laatste een houten knoopje voor de finishing touch.

GRATIS PATROON?
Vind je het leuk en wil je ook dit TIROLER vilten hart borduren? Klik hier voor het patroon.


You Might Also Like

2 reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha ha zo kom ik hier ook nog eens kijken....toen was ik nog geen lid van je blog

    crisis wat mooi

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie