Maak het zelf: een FLEURIG t-shirt!


 Het is lente! Volgens de weermannen in ieder geval wel. En steeds vaker laat het voorjaarszonnetje zich zien. Net als de voorjaarsbloemen. Heerlijk al die krokussen en sneeuwklokjes die overal weer opduiken. Word ik zo blij van!

Met het voorjaar al in het hoofd ben ik aan de slag gegaan om een t-shirt wat op te fleuren. Het t-shirt met verloop van wit naar koningsblauw komt van Your Look For Less. Hij kost maar 12 euro en is er ook in wit-roze. Ze hebben nog veel meer leuke items in de webshop en zeker niet te duur.
 Maar het shirt kan nog leuker worden - meer van mijzelf - en daarom ging ik aan de slag met bloempjes van vilt en borduurgaren. Ik koos de kleuren zorgvuldig uit bij de stof die ik nog heb liggen om een zomerse rok van te maken. Om vervolgens aan de slag te gaan met de snijmachine, ook vaak gebruikt voor het maken van kaarten. Met de figuurtjes maakte ik een mooie compositie langs de halslijn. 
 Met een druppeltje textiellijm heb ik de figuurtjes op de plaats gelijmd en ben ze gaan vastzetten met diverse steken in borduurgaren. Voor je met borduren begint, kan je de halslijn eventueel nog wat verstevigen met vlieseline. En omdat het kleine figuren zijn, is het een ideaal project om restjes borduurgaren en vilt te gebruiken. En zo leuk om te doen. Zo is het shirt helemaal opgefleurd en alvast klaar voor het voorjaar!


En misschien ga ik er nog wel één maken.
Want die vrolijke bloemetjes zouden ook perfect passen op het roze shirt.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Your Look For Less.