BLOKJES haken in patroon


Ken je dat? Je hebt de leukste ideeën in je hoofd, en wilt dat meteen proberen te gaan haken. Zondere het project wat nog op de haaknaald staat af te maken. Zo liggen er al verschillende projecten... bijna af. Een leuke wintersjaal (maar nu het voorjaarszonnetje weer schijnt heeft hij minder prioriteit), een gehaakte tas (maar vind ik de kleur nu wel echt leuk?), een Bohémien vestje voor de zomer (toch met een te kleine haaknaald gehaakt, wellicht iets voor het kleine buurmeisje). Iedere dag aan het haken en toch met weinig resultaat.

Ook dit is zo'n project. Ik wilde deze steek eens proberen. Koos wat voorjaarskleuren uit en ging aan de slag. Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar wel met een bijzonder resultaat.

Je zet een ketting van lossen op. De 2e toer haak je met 2 stokjes (DC) en 2 lossen (SC).

Voor de 3e toer wissel je van kleur. Ik koos voor lekker hip oranje. Vervolgens haak je weer 2 stokjes, 2 lossen. De 2 stokjes haak je in de opening van de opzetketting uit toer 1. Niet aan de voor- of achterkant, maar om de bovenste rij heen. Zo krijg je aan beide kanten hetzelfde resultaat.

Voor de 4e toer wissel je weer van kleur. Dit doe je overigens bij iedere nieuwe toer. In dit geval ecru. Vervolgens haak je weer 2 stokjes, 2 lossen. De 2 stokjes haak je in de opening van de opzetketting uit toer 2. In de blauwe bovenkant, om de oranje rij heen.

En zo kan je eindeloos doorhaken tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Een mooi patroon ook voor bijvoorbeeld een babydeken of kussenhoes.

En ja... wat ik er nu van ga maken? Het resultaat is mooi, maar ook dit project heeft nog geen eindbestemming gevonden. 

Een fijne, zonnige voorjaarsdag allemaal!
-
Naar aanleiding van dit blogbericht haakte Meiks dit leuke poppendekentje. Prachtige kleurencombinatie!