Koninklijke BADGE haken

april 22, 2015


Nog een paar dagen en dan is het weer zover... Koningsdag. Wat mij betreft de leukste dag van het jaar. Een dag dat ik zonder moeite vroeg uit de veren ben, de oranje getinte kleding al de avond ervoor klaar heb gelegd en mij een hele dag met plezier onderdompel in de kleurrijke kraampjes en kleedjes van de vrijmarkt. Heerlijk! 


En 's middags afspreken met vrienden om samen de Koningsdag te vieren of nog een rondje te lopen. Echt een dag waar ik al weken naar kan uitkijken. Ieder jaar kom ik ook Jacqueline tegen met haar kraampje vol kleurrijk haakwerk. Ze maakt zulke vrolijke spulletjes. Deze broches zijn op haar werk geïnspireerd. 


Nadat het boekje van de Oranjevereniging op de deurmat viel, besloot ik aan de slag te gaan met koninklijke kleuren. Ik vond wat - te kleine - metalen armbanden bij mijn dochter en begon de ring te vullen met vasten.


Daarna haakte ik een schulprandje van 5 stokjes en 1 vaste (daartussen telkens een vaste uit de vorige toer overslaan). Ter decoratie haakte ik een ketting van lossen in gouddraad over het haakwerk.


Ik knipte wat afbeeldingen uit het boekje en lamineerde de uitgeknipte, cirkelvormige foto's. Met wat hobbylijm plakte ik het gehaakte lijstje en de verstevigde foto op elkaar. Ook één met Maxima. Geweldige vrouw!


Alleen nog een vrolijke strik er op. Even met een klein steekje vastgenaaid. En klaar is de badge. Ik maakte er twee... één voor op mijn jurkje, de andere voor op mijn trolley. Altijd handig als je van plan bent te shoppen zonder zere armen ;-). En het ziet er leuk uit. Ik ben er helemaal klaar voor!

You Might Also Like

12 reacties

 1. Super leuk!! Ik heb er één van Jacqueline, nog even en hij mag weer op mijn spijkerjack :) hihi Groetjes Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zie ik je wellicht ook wel. Ik weet nu waar ik je aan kan herkennen ;-). Jij ook veel plezier maandag!

   Verwijderen
 2. Wat geweldig leuk! Dankdankdank voor dit superidee, ik ga er gelijk een paar maken voor mijn mede-rommelmarkt-struiners!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! De afgelopen dagen heb ik al veel rood-wit-blauw-oranje gehaakt, maar als het even lukt maak ik ook nog zo'n broche! Fijne Koningsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! En fijne Koningsdag alvast.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk! Alvast een fijne koningsdag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super super super leuk!!! Ik heb geen tijd meer maar anders....
  Alvast een idee voor volgend jaar! Veel plezier. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet een prachtig feest zijn die dag. Hier in ons landje kennen wij dat niet maar genieten we via de media mee met jullie.

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha echt geweldig!!
  Superleuk!
  Veel plezier tijdens Koningsdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt een leuke badge. Met een mooie, moderne foto ziet de badge er echt koninklijk uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooie badge groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig leuk zijn je badges, idee voor komend jaar als aanvulling op m'n oranje outfit!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie