STOF | Nieuwe jurkjes

Mijn hobbykamer aan kant, zonnig weer... tijd om de naaimachine tevoorschijn te halen en aan de slag te gaan met het maken van zomerse jurkjes!

Ik vond het patroon in de Knipmode van april 2017 (patroon 105 in de bijlage). Een model wat bedoeld is voor een feestelijke gelegenheid, In een niet rekbare stof van een soort satijn. Maar al snel zag ik er met wat aanpassingen mijn favoriete jurkje in. 

Heb je het speldendoosje van mijn oma gezien? 
Zou maar zo een jaar of 50 oud kunnen zijn. Ben er nog altijd blij mee :-)

Ik maakte hem van een rekbare stof, liet wat details weg en voegde er anderen aan toe en zie daar mijn eerste jurkje voor deze zomer is af. Dat smaakte naar meer. De strakke rok mocht wel iets meer uitlopen aan de onderkant, zakken zouden ook niet verkeerd zijn en hoe zou deze zijn in twee kleuren? Dus nogmaals wat aanpassingen gedaan en ook mijn tweede jurkje was een feit. En wat ben ik er onwijs blij mee. 

Hieronder zie je hoe ik met een (rekbare) biasband een leuk detail aan de mouwtjes maakte. In plaats van de zoom naar binnen te vouwen, vouwde ik hem eerst naar buiten. In dit geval leende de stof zich daarvoor. Ik stikte het biasband in 2 stappen ertussen. Op de foto's heronder zie je hoe ik dat deed.
 Ook staan er weer nieuwe grannys bij het A Granny A Day overzicht. Ben jij ook al aangehaakt? De patronen vind je hieronder. Een fijne zonnige week allemaal.