Blok weven


Heb jij zaterdag 1 juni al iets in je agenda staan? Kom ook naar het Zeeuwse Brei- en Haakfestival! 

Zin om inspiratie op te doen, ervaringen te delen en nieuwe technieken te leren? Dan is dit de plek om de zaterdag na Hemelvaartsdag naartoe te gaan. Verwacht geen beurs of markt. Natuurlijk worden er wel mooie garens, patronen en andere handwerkbenodigdheden verkocht die dag. Maar toch is het anders. Meer als een uit de kluiten gewassen brei- en haakclub. Lekker samen haken en breien. Mini-workshops volgen. En bekende bloggers en ontwerpers ontmoeten.

Ik ben er ook bij en ik heb er ontzettend veel zin in! 

Ik neem inspirerende voorbeelden mee, de nieuwste haakpatronen (print) en... je kan een unieke mini-workshop bij mij volgen: Blok Weven! 

Ik waarschuw je alvast. Dit is echt verslavend!
Weven wordt veel in Scandinavië gedaan. In de lange, donkere wintermaanden worden nieuwe kleden geweven. Van handgekleurde wol of repen stof. Vaak afkomstig uit kleding die niet meer gedragen wordt. Het lijkt een ingewikkelde techniek. En een weefraam of weefgetouw aanschaffen is toch kostbaarder dan een haaknaald. En bovendien... waar laat je het! Mede door de tijd die het kost om een project te maken en grote weeframen is het niet aantrekkelijk om te doen. 
Maar het kan ook anders. Je kan ook weven in het klein. Blok weven! Lekker handzaam, overal te doen en vooral leuk om tussendoor te maken. Want het kost je niet een hele winter (of zomer!) om het af te ronden. Weef thuis op de bank, in je tuinstoel of op de camping! 

Het enige wat je nodig hebt zijn wat blokjes hout. Dit wordt jouw borduurraam. Dun of dik, klein of groot. Het maakt niet zoveel uit. En verder een stompe (borduur)naald, garen en een schaar. Je kan in één kleur weven of met verschillende kleuren. In één soort garen of juist een combinatie van verschillende garens, maakt niet uit of ze van dezelfde dikte of juist niet zijn. En dan weef je vervolgens de mooiste patronen. 

Echt... als je er één hebt gemaakt, weet je meteen al dat je er nog één wilt maken. Dat je het motief net even anders gaat maken. Dat je net iets andere garens gaat gebruiken. En voor je het weet, heb je verschillende blokjes geweven. Deze kunnen samen een prachtig kunstwerk aan de muur vormen. Of plaats ze in een mooie glazen pot! 

Wil je een Handwerkjuffie mini-workshop ‘Blok Weven’ volgen, schuif gezellig aan als er plek is. Helemaal GRATIS! 

Je betaalt alleen een kleine vergoeding van 5,- euro voor de benodigde materialen en patroon.

Ben je al eerder in Zeeland geweest? Dan weet je hoe geweldig dit festival is. Voor mij is het de eerste keer, maar ik kijk er echt naar uit om hierbij aanwezig te mogen zijn. Van 11 tot 16 uur kun je terecht op de Markt in Arnemuiden voor de winkel ‘Atelier Jaffari’ (Ook wel bekend van het blog ‘Blij dat ik brei’). Geniet met vele anderen van samen handwerken. En ontdek nieuwe technieken en draadjes.
Zeeuws Brei- en Haakfestival op een rij:
> Wanneer? Zaterdag 1 juni
> Waar? Op de Markt, Arnemuiden
> Hoe laat? 11.00 - 16.00 uur
> En...? De toegang is GRATIS
> Meer info? Klik hier!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PS. Heb je mijn nieuwste haakpatroon ‘LILY’ al gezien?  

Ik weet het zeker... dit haakpatroon vind jij heerlijk om te haken! Echt een kussen om verliefd op te worden. Kussen ‘LILY’ wordt gehaakt in een tijdloze structuur van diverse steken. Het is écht een leuk en afwisselend project om te maken. Met het duidelijk beschreven patroon en heel veel stap-voor-stap foto’s weet ik zeker dat het jou ook lukt. 

Digitaal haakpatroon kussen ‘LILY’ bestaat uit12 pagina’s (slechts 6 pagina’s om te printen). Direct in je mail, downloaden en haken voor maar € 4,95!