Memoryquilt BOR*Z


Ik heb er weer één gemaakt... een memorydeken. Al eerder maakte ik verschillende dekens waar bijzondere herinneringen aan vast zitten. Zo maakte ik bijzondere quilt van babykleding, van een overleden dierbare en één met mooie Oilily shawls. Allemaal anders en allemaal even bijzonder.

Deze is weer heel anders geworden. Hij is gemaakt van allemaal overhemden van het merk Bor*z, een hip merk voor kleine mannetjes die er stoer uit willen zien. Supermooie stoffen wat een plezier was om mee te werken.  



Het begint altijd weer met het uitzoeken en knippen van de lapjes. Uit een lap stof gaat dat eenvoudiger en sneller dan wanneer je dit allemaal uit kledingstukken moet knippen. En had dan ook vaak wel de neiging om er alvast wat aan elkaar te naaien. Maar toch werkt het beter - voor de gelijke verdeling - als je ze eerst allemaal knipt en dan past aan elkaar zet.



Nadat alle kleine lapjes tot een nieuwe stof zijn getransformeerd begint de volgende uitdaging. Welke stof komt er op de achterkant? Een kleur, uni of print? Uiteindelijk koos ik voor een naturel klein ruitje. Uni werd te saai en een kleur misschien leuk voor nu, maar niet voor later. En de deken moet nog een tijdje meegaan.



Vervolgens worden alle lagen netjes op elkaar gespeld en doorgestikt. Een hele klus om dat onder de naaimachine door te krijgen, maar per stiksel krijgt de deken meer vorm en zie je hem mooier worden. Nog de rand eromheen maken en een nieuwe deken vol mooie herinneringen is klaar.



De deken is ongeveer 130 x 200 cm geworden. En er zijn nog wat lapjes overgebleven. Deze lapjes verwerk ik ook in de volgende deken, voor zijn broer. Jawel, de naaimachine heeft deze week niet stilgestaan! 

Maar eerst genieten van het eindresultaat van dit project. Blij met het resultaat.
Fijne week allemaal...