Alle NAALDEN verzamelen!

april 08, 2015


Heb je gisteren mijn haaknaalden mapje gezien. Je wilt niet weten hoe blij ik er mee ben. Niet alleen omdat hij zo handig is, maar ook dat de energie weer terugkomt om weer iets te maken. En dat het is gelukt. Het lijkt of ik de slag weer een beetje te pakken heb!


Misschien ook omdat ik gisteren een heerlijk kado heb gekregen. Speciaal voor mij meegenomen uit Noorwegen. Een kleurrijk boek over de verschillende klederdrachten uit Scandinavië. Heel mooi gefotografeerd door Laila Duran. Dit boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Zo blij mee.


Maar goed, nog even over mijn haaknaalden map. Het lapje stof wat ik voor de buitenkant gebruikte was niet groot, maar toch bleef er nog een stukje over. Omdat ik hem zo leuk vindt, en niet goed ben in weggooien, heb ik zitten denken wat ik er nog van zou kunnen maken. Iets bijpassende bij mijn mapje misschien? En ja, toen bedacht ik dat ik ook nooit een - geschikte - naald kan vinden als ik hem nodig heb. 


Dus besloot ik een bijpassende naaldenmapje te maken. Wel een praktische waar veel naalden in opgeborgen kunnen worden en ook een die makkelijk te gebruiken is. Het werd dit mapje.


Ik vouwde het lapje stof 3 keer dubbel en knipte de bovenrand in een boogje. Bij het openvouwen ontstond deze geschulpte cirkel. Daarna knipte ik van vilt dezelfde vorm na.


Deze 2 vormen legde ik met de goede kanten op elkaar en stikte de rand door. Ongeveer tot de helft, want nu wist ik waar ik de magneetsluiting kom plaatsen. Aan beide kanten bevestigde ik de sluiting - echt veel handiger dan een knoopje en lusje - keerde het werk weer om en stikte verder tot er nog een kleine opening over bleef. 


Nadat ik het naaiwerk gekeerd had, heb ik het naaldenlapje eerst netjes platgeperst met de strijkbout. De opening heb ik met de hand verder dichtgenaaid. Vervolgens heb ik 4 lijnen met een volle draad borduurgaren doorgestikt.


Zo zijn de partjes ontstaan waarin je de verschillende naalden kan opbergen. Om het beter te accentueren heb ik het naalden mapje gevouwen in de juiste positie en nog een keer met de strijkbout laten kennismaken :-). Een snel en eenvoudig project, maar oh, zo handig om te hebben.

Het wordt al een echt naaisetje!

You Might Also Like

15 reacties

 1. Bedankt voor dit prachtige tutorial!
  Nu heb ich een mooie kado idee voor mijn vriendin.

  Lieve Groeten
  Uschi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zo'n mooi boek hebt gekregen!
  Je naaldenmapje....zo mooi weer zoals je dat gedaan hebt, complimenten hoor!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf zo een setje bij elkaar. En heel erg praktisch!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooo foei toch, was ik al verliefd op het naalden mapje en de stof die je gebruikte nu maakt je ook nog eens zo'n mooi en handig naai/sop naalden mapje pffft.
  :-D Geniet er van maar dat gaat zonder meer lukken want zelfs van de foto's wordt ik al vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief mapje en dat stofje is echt om te zoenen......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee. Bedankt. Ik pin het meteen. Misschien lukt het nog voor moederdag. Moet de naaimachine mood/moed weer krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. echt heel mooi gemaakt!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super! Ik heb inmiddels een haaknaaldenetui (maar moet dan nog wel eerst alle nrs bekijken voor ik de goede heb ;-) ), maar zo'n naaldenmapje is erg handig. Dat er hier nog nooit iemand een naald in z'n voet heeft gekregen mag een wonder heten, ik slinger ze overal rond.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk allebei! En wat een fijn gevoel dat je je inspiratie teruggevonden hebt :-) Dat wordt weer genieten voor ons de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. knap gemaakt zeg en fijn dat het je weer verder aan het werk zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjewel voor het delen van dit leuke naaldenmapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Stephanie,

  Helemaal onder de indruk ben ik, zo eenvoudig en zo mooi.
  Zoals de mensen hierboven al zeggen: perfect voor een klein cadeautje tussendoor.
  (Moederdag vind ik een ideale gelegenheid, maar eerst maak ik er voor mezelf lekker één)
  Ook hele mooie stof die je hebt gebruikt. Waar komt ze vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie