Memoryquilt BOR*Z

februari 09, 2015


Ik heb er weer één gemaakt... een memorydeken. Al eerder maakte ik verschillende dekens waar bijzondere herinneringen aan vast zitten. Zo maakte ik bijzondere quilt van babykleding, van een overleden dierbare en één met mooie Oilily shawls. Allemaal anders en allemaal even bijzonder.

Deze is weer heel anders geworden. Hij is gemaakt van allemaal overhemden van het merk Bor*z, een hip merk voor kleine mannetjes die er stoer uit willen zien. Supermooie stoffen wat een plezier was om mee te werken.  Het begint altijd weer met het uitzoeken en knippen van de lapjes. Uit een lap stof gaat dat eenvoudiger en sneller dan wanneer je dit allemaal uit kledingstukken moet knippen. En had dan ook vaak wel de neiging om er alvast wat aan elkaar te naaien. Maar toch werkt het beter - voor de gelijke verdeling - als je ze eerst allemaal knipt en dan past aan elkaar zet.Nadat alle kleine lapjes tot een nieuwe stof zijn getransformeerd begint de volgende uitdaging. Welke stof komt er op de achterkant? Een kleur, uni of print? Uiteindelijk koos ik voor een naturel klein ruitje. Uni werd te saai en een kleur misschien leuk voor nu, maar niet voor later. En de deken moet nog een tijdje meegaan.Vervolgens worden alle lagen netjes op elkaar gespeld en doorgestikt. Een hele klus om dat onder de naaimachine door te krijgen, maar per stiksel krijgt de deken meer vorm en zie je hem mooier worden. Nog de rand eromheen maken en een nieuwe deken vol mooie herinneringen is klaar.De deken is ongeveer 130 x 200 cm geworden. En er zijn nog wat lapjes overgebleven. Deze lapjes verwerk ik ook in de volgende deken, voor zijn broer. Jawel, de naaimachine heeft deze week niet stilgestaan! 

Maar eerst genieten van het eindresultaat van dit project. Blij met het resultaat.
Fijne week allemaal...


You Might Also Like

26 reacties

 1. Oh wat een super leuke maar ook stoere memory quilt is dit geworden. Chapeau voor al die noeste handarbeid! Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze foto's kan ik de deken nog beter zien, wat is hij mooi geworden!! Ik ben heel blij met dit resultaat, zo leuk om al die stofjes in de deken terug te zien. Dank je wel!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Decke sieht so schön aus, echt toll geworden!

  Liebe Grüße,

  Tabea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is werkeljk te gek geworden ...prachtig, ik weet wat een werk het is....helemaal af, en super mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is echt super mooi...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja daar krijg ik de naaikriebels van!
  Mooi geworden, een leuke jongensdeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is weer een plaatje. Wat een mooi aandenken. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een beauty! Wederom laat deze quilt zien dat eenvoud tot iets heel moois kan leiden, een pracht van een aandenken.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie deken zeg! Nu wil ik nog meer een naaimachine! (Ik wil er al heel lang één maar als ik dit soort projecten zie dan zou ik willen dat ik er al één had)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige deken! Inderdaad is deze deken met die rustige achter kant en deken voor eeuwig! Dankbaar werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige deken! Inderdaad is deze deken met die rustige achter kant en deken voor eeuwig! Dankbaar werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie deken! Bijzonder!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw!! Op zulke momenten zou ik willen dat ik zou kunnen naaien... En meer tijd had... Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb net ook nog even de andere dekens bekeken. Het zijn stuk voor stuk unieke exemplaren die een grote emotionele waarde zullen hebben en die er bovendien prachtig uitzien!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ERg mooi!
  Het lijken wel Liberty stoffen!
  Goed poefie ook, zo doorstikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig! Wat doe je dat toch weer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi, en vrolijk al die stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het al een gaaf merk vanwege de stofjes en deze deken is dan ook WAUW. Lijkt me heel leuk om ooit mijn eigen lapjesdeken te maken ziet er zo geweldig uit. Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie