Borduren... FOLKLORE sleutelhanger!

mei 17, 2015


Ik heb mijzelf een kadootje gedaan! Na vele jaren trouwe dienst heb ik afscheid genomen van mijn oude fiets. Eén zonder versnellingen, zwaar en een tikkeltje gammel. En nu helemaal blij met een superdeluxe fiets met alles er op en er aan... zelfs 8 versnellingen! 


Alleen één minpuntje... hij is een beetje saai. Niet een met een grote mand, krat of in een vrolijk kleurtje. Dat is een beetje jammer. Maar daarom moet je soms zelf de kleur in het leven brengen, ook die van de fiets.


En aangezien ik in vijf dagen tijd al twee keer mijn kersverse fietssleutel kwijt was, besloot ik een vleugje kleur aan te brengen in de sleutelhanger. Lekker groot, kan het ook niet meer kwijtraken!


Uit mijn winkeltje nam ik een vilten sleutelhanger en borduurde er met borduurwol wat bloemen op. Eerst wilde ik ze voortekenen om het borduren makkelijker te maken, echter ging dat heel lastig op de zwarte hanger. Dan maar een beetje borduren uit de losse pols :-).  


Aan beide kanten heb ik bloemen en blaadjes aangebracht. Toen het klaar was heb ik met wat zwart naaigaren de zijden dichtgenaaid. Zo kreeg ik een mooie compacte sleutelhanger zijn de hechtdraadjes niet meer zichtbaar. 

Zo heb ik toch een beetje kleur, een beetje folklore, een beetje van mij toegevoegd aan mijn nieuwe fiets. En zie je dat zo'n saaie sleutelhanger toch iets heel leuks kan worden met wat fantasie!

You Might Also Like

15 reacties

 1. Mooie sleutelhanger! (Moet bekennen dat toen ik het fotootje op mijn blog zag staan ik eerst dacht dat je een stropdas voor je man had gemaakt. ;-))) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf!! Inderdaad toch een vleugje Handwerkjuffie aan de nieuwe fiets! Veel fietsplezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk weer! en heel veel fietsplezier toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De bloemen zijn echt heel mooi geworden, goed gelukt zo uit de losse hand!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk! Voor de sleutelhanger die ik laatst had gemaakt voor zoonlief heb ik me gehouden aan het patroon....zo los uit de pols....mwahhh dat wordt hem nog niet haha
  XX L

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi en lekker vrolijk voor aan de fiets.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig!
  Veel fietsplezier ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n "losse pols" is er een om jaloers op te worden!
  Geniet van het nieuwe fietsen.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker fleurig! Als je wilt tekenen op zwart vilt dan kun je een krijtpotlood gebruiken. Er zijn zelfs setjes met een vulpotlood met verschillende kleurtjes en een puntenslijper. Ik gebruik het zelf al jaren en het bevalt mij heel goed.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is nu nog eens een sleutelhanger naar mijn hart, zie!
  erg mooi gedaan!

  Veel plezier met de nieuwe fiets!

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie