Molla Mills heeft 'Passie voor Haken'

november 24, 2017


Het is alweer enkele weken geleden. Drie dagen lang was ik op de KreaDoe in Utrecht te vinden. Drie dagen lang gaf ik workshops op het Haakplein.

En ik kan je vertellen... het was pittig. Leuk, heel leuk zelfs, maar echt... normaal zeg ik altijd dat haken heerlijk is voor de ontspanning. Lekker rustig met je werkje bezig zijn. Even helemaal in gedachten bij het haken en alles van je af laten glijden.... Nou, dat was deze dagen wel even wat anders! 

Maar hoe gezellig was het om heel veel volgers te mogen ontmoeten. Dames te leren haken. Ja echt, er waren zelfs dames die nog nooit gehaakt. En dolenthousiast naar de wolkraam gingen om hun eerste haaknaald aan te schaffen. Daar kan ik zo blij van worden.
En verder ontzettend leuke ontmoetingen gehad. En fijne gesprekken. Met haakliefhebbers zoals jij (of misschien wel met jou). En met collega haaksters (en haker ;-)). Zoals met Molla Mills. 
Ken je Molla nog niet? 

Dan ga ik je wat over haar vertellen. Molla Mills komt uit Finland en maakt echt prachtige haakwerken. Meestal naar Scandinavisch design. Ze heeft een master in kunst en handwerken van de universiteit van Ostrobothnia, Finland. Haar projecten worden wereldwijd tentoongesteld.

Haar eerste ontwerpen kwam ik in maart tegen op de vakbeurs. En ik was meteen verkocht. Haar ontwerpen zijn heel grafisch. Ze onderscheiden zich door stijl, kleur en vorm. Vaak in zwart wit. In ieder geval met niet meer dan drie kleuren. Ik had al wat patronen van haar. Maar onlangs mocht ik haar nieuwe boek ontvangen. Wow... wat een plaatje!

Passie voor haken is een verzameling van zo'n 30 moderne haakprojecten voor in huis. Eigenwijs & trendsettend! Een verfrissend en kleurrijk boek vol haakinspiratie met diverse soorten garens. Met de stap-voor-stap instructies en foto's kan iedereen leren hoe je decoratieve opbergmanden, kussens en vloerkleden kan maken. Maar ook stijlvolle accessoires. 
Ik was benaderd of ik een interview met haar wilde doen. Maar helaas lukte dat niet omdat ik zelf workshops had. Toen de deuren van de beurs gesloten werden en iedereen naar huis ging, gebeurde het toch. Ik ontmoette Molla en we raakten in gesprek.

Over haar boek en mijn Scandinavische haakprojecten. Veel raakvlakken, maar toch ieder in een eigen stijl. Wat een leuk mens. En zo bijzonder om in het Engels over je passie te praten. Ik complimenteerde haar niet alleen met haar boek - ze was inmiddels de tel kwijt in hoeveel talen het is uitgebracht ;-). Ook met de patronen zoals die geweldige bolletjes tas. En de patronen die ik al eerder had gezien op de vakbeurs. 

Milla stond op haar beurt vol bewondering naar mijn tas te kijken, die op tafel lag. Wat een mooi en lief mens. Toch nog gesproken ook al was het een 'informeel' interview geworden.

Ook nieuwsgierig geworden naar het boek Passie voor haken? Je vindt hem hier.

You Might Also Like

5 reacties

 1. Grappig, toevallig had ik vandaag in de boekhandel het boek in handen.
  De vormgeving en kleur van het boek zijn echt heel mooi! En wat leuk dat je zo gezellig met haar aan praat kwam!

  Gtoetjes Marijke @zusjeknus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, We vonden het een hele geslaagde middag in Den Helder. Ik ga van de week opnieuw beginnen met de wanten (nog geen tijd voor gehad). Veel succes nog met de andere workshops. Groetjes Sandra (Blauwruitje)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I tried to download the pattern for your lovely star - that was supposed to be free for three days,....today (here in USA) is Christmas, Dec. 25, one of the included days. I entered my information as requested, but for whatever reason, it would not download. Is there any other way to get this pattern (in English?) It is different and quite different than others I've seen on the web.
  Thank you for all that you share with all of us! So much inspiration!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. One day left for the free pattern! www.handwerkjuffie.nl/stjarna. The patteern is only available in Dutch. The upcoming patterns in 2018 will be available in Dutch and English. I'm trying to translate this one as well... maybe free download on New Years Day in English ;-)?

   Verwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie