Dat haakt heerlijk weg... Deken STERRE Vanochtend was het gezellig. Mariëtte kwam bij mij even theedrinken en shawl 'SVARTVITT' in het echt bewonderen, want het leek haar een leuk project om te gaan haken. Mariëtte is voor mij geen onbekende. Ze was al vaker geweest omdat ze heel graag wilde leren haken. Net als haar tante vroeger, waar ze zakken vol wol van had gekregen. En heel veel andere fijne handwerkspulletjes. Inmiddels haakt ze er heel wat op los. En is ze bijna door haar voorraad wol van tante heen. Zo leuk om te horen!Tijdens één van de haaklessen, bracht ze ook zo'n prachtig gehaakt sprei mee. Je kent ze wel, in dun wit katoen. Ooit lang geleden door tante gemaakt. Gewoon om te laten zien wat een bijzonder patroon het eigenlijk was.

En dat vond ik ook. Te mooi om weer op te bergen in de linnenkast. Ik vond het echt waanzinnig mooi en vroeg haar of ik er een patroon van mocht maken. Zodat deze techniek en prachtige ontwerp gedeeld kan worden. Niet verloren gaat. 

En dat vond ze een geweldig idee.
Zo is 'Deken Sterre' ontstaan. Een klassiek patroon in een eigentijds jasje. Deze keer in een fijne, lichtere acryl. Heerlijk voor in de herfst op de bank.

Ik heb hem gewoon met bollen 'Royal' van Zeeman gehaakt. Voor nog geen 15 euro!

De gehaakte deken in zogenaamde 'filetsteek' komt het mooist tot zijn recht als je het in één kleur haakt. De deken bestaat uit 3 gelijke banen. Daarna haak je de banen aan elkaar tot een grote deken. Om het af te maken, haak je er een mooie rand omheen. De fraaie franjerand maakt de deken extra bijzonder. 

Een groot project maar toch afwisselend en eenvoudig, ook voor de beginnende haaksters. Hij haakt heerlijk weg! Zeker nu de avonden weer korter gaan worden. 

Dit is wat Lin er over zei (Ja, zij heeft hem ook al gemaakt):

"Het sprei heb ik ook gemaakt... en écht zo blij mee! 
En heel betaalbaar door het garen... ik had het sprei zelfs groter gemaakt! 
En dat was ook simpel te doen. Dus tof patroon!"

Het patroon is heel duidelijk beschreven met veel foto's en een haakschema. Helaas alleen in het Nederlands, maar als je zo'n schema kan lezen moet het ook lukken als je geen Nederlands kan lezen ;-). Lijkt het je ook leuk om deze te haken? Je vindt het patroon nu als download in mijn Etsy shop! En? Ook al zin in een nieuw herfstproject? Deken Sterre is het ideal project om lekker weg te haken zonder al te veel na te denken!Patroon (NL)

Wil jij de deken ook haken? Het patroon is nu beschikbaar. 8 Pagina's met een duidelijke beschrijving, foto's en tekeningen van de deken. Klik hieronder (op het logo) voor het Nederlandse patroon in mijn online shop:

www.handwerkjuffie.com

The pattern is only available in Dutch, English pattern will be soon available. This pattern contents photos, description and crochet diagrams. You can find the pattern in one of my shop above.