Leuk om tussendoor te maken... SVARTVITT Shawl


Een paar weken geleden ben ik er weer geweest en het was weer heerlijk: Scandinavië.

Heerlijk 2 weken reizen door mijn favoriete Zweden en een deel van Noorwegen. Wat word ik gelukkig van de eindeloze bossen, de spiegelgladde meren, de bijzondere rotsige en toch vriendelijke kustlijn. En niet op de laatste plaats al die plaatjes van huizen!

Het was niet alleen vakantie. Maar ook een reis met als doel veel inspiratie voor nieuwe projecten op te doen. En waar ik die inspiratie vind? Voooral bij de vele openluchtmusea die we bezochten. En bij de 'Loppis'.

Loppis? Ja, loppis! 

Overal langs de weg staan kleine bordje met deze tekst. Een paar keer per dag heb ik hard op de rem getrapt om de pijl van het bordje te volgen. Vaak een schuur of ruimte in een huis of tuin vol kringloop spulletjes. De ene keer echte rommel, de andere keer als een gezellige brocantewinkel ingericht. Niet alleen leuk om te snuffelen, maar je komt ook nog eens op hele bijzondere en verrassende plekken. Een aanrader!

Ik heb daar de mooiste vondsten gedaan. Zakken vol borduurwol en oude handwerkboeken met mooie haak- en borduurpatronen. Maar ook mooi oud handwerk. Gehaakt of geborduurd.

Alles wat ik om mij heen zag inspireerde enorm en ik ben ter plekke direct begonnen met het ontwikkelen en maken van nieuwe projecten voor de workshops die weer in de herfst starten. Ik heb er nu al heel veel zin in om jou deze kennis en technieken door te geven!

Het wordt iets heel bijzonders en unieks. Iets wat in Nederland nog niet eerder gedaan is!
Nog een paar weken geduld :-)
- - -
Maar heb ik je de 
SVARTVITT shawl al laten zien? Het haakpatroon van deze leukerd staat al een tijdje in mijn shop.

Petra heeft hem ook gehaakt. Dit is wat ze schreef:

"Leuk patroontje ook in ander kleur mooi. Alles erg goed uitgelegd en makkelijk te volgen. Succes garantie!! Heb ook kussen Olle. Ben erg verliefd op de patronen van Handwerkjuffie."

Wat tof om te lezen!
Daar word ik heel blij van.

SVARTVITT is puur en mooi door eenvoud. Een duidelijk patroon in enkele kleuren. Dit maakt deze shawl tot een typisch Scandinavisch design. Een shawl die eenvoudig breder of langer gehaakt kan worden. Voor beginners en gevorderden.

Door de duidelijke beschrijving is het project ook voor beginnende haaksters.

Patroon SVARTVITT en heel veel andere leuke haakpatronen vind je hier.