Al een beetje WINTER

Jee... kijk je naar buiten... sombere grijze lucht en guur weer. Lijken wel de donkere dagen voor kerst. Op de mooi gekleurde bomen na is er buiten nu niet veel aan. Als de sneeuw alweer uit de lucht zou dwarrelen, zou het al een heel ander verhaal zijn. Heerlijk vind ik het om dan door het krakend witte laagje te lopen, dikke jas aan en mijmeren over de bergen. Daar kan ik wel van genieten.


Helaas, het is niet anders. Maar in deze winterse stemming kom ik wel al langzaam. En ook zijn mijn dagen voor kerst al een beetje aangebroken. Heb namelijk eens in de knopendoos en voorraad lintjes gezocht naar typische Alpen fournituren. En daarvan ben ik allerlei hebbedingen aan het maken voor de Hippe Houtense Kerstmarkt. Wat telefoonhoesjes, opbergtasjes (te gebruiken als etui of make-uptasje) en gehaakte gingerbread men.

Hier en daar moeten nog wat dingetjes aangepast worden. Zo twijfel ik over het hertekopje. In ieder geval lekker om mee bezig te zijn. 


Ik kan al bijna de Apfelstrudel proeven en de warme chocomelk met slagroom ruiken. Mmm, heerlijk!
Oh ja, via deze weg wil ik jullie - mijn trouwe volgers (inmiddels 500!) - echt heel erg bedanken voor al jullie lieve berichtjes. Ze zijn echt zo hartverwarmend elke keer en door alle hectische dingen de laatste periode heb ik vaak de energie niet gehad een bezoekje aan jullie blogs te brengen. Ik ga dat snel weer goed maken en eens lekker bijlezen. Nogmaals dank voor jullie lieve berichtjes!


Ook gehaakte koekmannetjes maken? Het Engelse patroon vind je hier.