OMSLAGDOEK om blij van te worden


Een paar weken geleden heb ik een zak wol bij de... eh... Aldi gekocht. Jawel, heel soms hebben ze zo'n actie en dan ben ik er als eerste bij. En dan wordt het kiezen... welke kleur. Natuurlijk kan je ook van alle kleuren een zak mee nemen, maar op dit moment zit dat er even niet in. Kiezen dus. Het werd deze mooie fuchsia roze. Naast paars echt mijn lievelingskleur.


Al eerder liet ik een deel van het haakwerk zien waar ik aan begonnen was. Hoewel die sjaal al tot halverwege af was, heb ik hem toch weer uitgehaald. Toch niet mooi genoeg en weer opnieuw. Dat werd deze omslagdoek. Heb middels filethaken een patroon ingehaakt, die ik graag laat zien als het helemaal af is (nee, deze komt niet uit het boek Haken & Kleur). En de omslagdoek komt deze keer af... want ik ben inmiddels begonnen met de rand. Nu nog een klein randje, maar straks mooi breed met meerdere kleuren. 


Het is niet het meest revolutionaire wat er ooit uit mijn handen is gekomen, maar de afgelopen weken heb ik echt behoefte gehad aan iets simpels. Iets waar je niet te veel in hoeft te stoppen, terwijl je toch lekker bezig kunt zijn. Mijn energie werd opgeslokt door de rechtszaak die wonderwel gisteren toch plaats heeft gevonden. Nee, geen verkeersovertreding of aan de drugs... haha... maar tegen de vader van mijn kinderen. Om hem eens aan te spreken op zijn stralende afwezigheid in hun leven en hem wakker te schudden dat kinderen ook hun behoeftes en benodigheden nodig hebben om te (over)leven. Ik wil er verder niet veel over zeggen, maar het is werkelijk tenenkrommend allemaal. En al die negatieve energie... bah! 
( Wel had ik eens goed de gelegenheid om de toga van mijn advocaat van dichtbij te bewonderen. Toch weer heel anders dan de toga die ik een paar jaar geleden maakte voor Hanna, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.)

Daarom nu even een lekker simpel werkje in fijne kleuren om mij daar helemaal in te verliezen.
Vanavond samen met Petie aan de haak. Lekker aan de rand verder werken. Kan ik hem wellicht volgende week laten zien. En de rest... loslaten!

Fijne avond allemaal.