LAPJESDEKEN voor het levenDe deken voor Isa begint al aardig vorm te krijgen. Met een beetje geluk is hij deze week klaar. En wat wordt hij mooi! Heerlijk al die lieve kleurtjes bij elkaar. De lapjes komen uit allemaal babyrompertjes en -t shirts die een bijzondere herinnering vertegenwoordigen. Een deken voor het leven!

Hier schreef ik er al eerder over.


De vierkantjes zitten aan elkaar en vormen samen een grote lap. Dat was al een hele klus. Inmiddels een watine laag gekocht en een lief katoenen stof gevonden voor de achterkant. En nu alles aan elkaar naaien. Eerst goed op elkaar leggen en spelden en dan rij voor rij onder de naaimachine door. Ik heb gekozen voor een golvende steek op de overgangen. Zitten alle lapjes en lagen mooi aan elkaar en het geeft een grappig effect waardoor de dikte geaccentueerd wordt. 

Vooral het middelste deel is lastig door de dikke deken en weinig flexibele naaimachine. Goed stevig oprollen om het toch voor elkaar te krijgen het netjes door te stikken. Maar ook dat werk zit er bijna op. Dan nog de rand eraan en Isa kan hem mooi leggen over haar nieuwe eenpersoonsbed. Wat een leuk project om te doen!


Verder lijkt de afgelopen week weer een stuk positiever verlopen dan voorgaande weken. Zo heb ik twee hele leuke workshops 'leren haken ' gegeven met hele gezellige dames. En ging ik gisteren met Ellebel naar de Quilt en Handwerkdagen in Arnhem. Ontzettend gezellig om weer even met elkaar bij te kletsen. 's Avonds werd ik door een vriendin getrakteerd op een avondje bios (nog voor mijn verjaardag) en hoorde ik gisteren ook nog dat ik misschien mee mag naar Istanbul, waar een bijeenkomst wordt gehouden en succesvolle Turkse bloggers een award in de wacht kunnen slepen. Lijkt me geweldig, eerst maar duimen. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen!

Fijn weekend allemaal.... tralala!