De wereld op z'n kop

Presenteerde ik een paar weken geleden nog mijn nieuwe slaapdomein, nu wordt er beneden een hoop geklust. Zoals ik al vertelde zijn de herstelwerkzaamheden na de waterschade van afgelopen zomer in volle gang. Ook de afgelopen week is er weer een hoop veranderd....

- Muffin vindt de nieuwe bank ook fijn - 

Via een geweldige ruil ben ik aan een nieuwe bank gekomen. De oude zat prima, maar was een beetje saai. Hij paste gewoon niet meer bij de rest van de kleurrijke inrichting. Dus ook de bank kon wel een kleurtje gebruiken. Mijn vriendin wilde hem dolgraag overnemen en voor een prikkie kon ik deze op de kop tikken. Hij zit heerlijk, maar staat wel een beetje raar nu....


... want om de bank heen stapelen zich de dozen met keukengerei, boeken en accessoires zich langzaam op tot grote hoogte.


En gisteren was het dan zover. Alle keukenkastjes leeg, de oude keuken was rijp om gesloopt te worden. Met wat hulp van vrienden was de klus zo gedaan. De komende week wordt het dus afzien. Geen keuken, alleen een lege ruimte. Maar volgend weekend ziet alles er vast weer anders uit. Niet alleen de keuken, maar ook de dozen weer weg uit de woonkamer.


Om toch tot een beetje ontspanning te komen, duik ik 's avonds dus op de nieuwe bank met een haakwerkje. Of eigenlijk 2. Er staan altijd verschillende mandjes met meerdere projecten. Soms heb ik even genoeg van het ene, en ga dan weer verder met het andere. Ken je dat?


Op dit moment ben ik een granny deken aan het maken. Een fijne deken voor de koele winteravonden. Van bolletjes die ik over had van andere projecten. De kleuren zijn geïnspireerd op mijn kleurrijke blauwe kastje. En op de geweldig mooie granny deken van Brigitte. Ze is enorm inspirerend met haar kleurrijke (en tikkeltje rommelige, maar vooral vrolijke) foto's :-. Het is wel een project wat niet 1-2-3- af is, maar door de herhaling en vele kleuren fijn om op te pakken en even nergens aan te hoeven denken. Ik word helemaal blij van de fijne kleuren.

- De gehaakte slinger maakte ik al een tijd geleden -

Het andere project wordt een vest. Je kent ze vast, die Noorse of Fair Isle truien en vesten. Inbreien met kleuren is zo mooi, maar haken heeft vind ik net iets leuker om te doen. In mijn volgende blogbericht laat ik zien hoe deze vordert.


Met de drukke week voor de deur is het vandaag een echte dag om weer even te ontspannen... lekker op de bank verder haken. Fijne zondag allemaal!