Een nieuwe start


Long time no see... Een half jaar geleden schreef ik ongewild mijn laatste blogbericht. Veel te lang geleden. Het was helemaal niet de bedoeling zo lang niets van me te laten horen, maar soms lopen dingen anders dan van te voren bedacht. 


Na twee jaar thuis zonder betaald werk, kreeg ik vrij onverwacht een aanbod om voor een opdrachtgever een vast aantal dagen bij hem te komen werken. Tot Augustus was dat meer dan fulltime en voor handwerken en bloggen bleek helaas even geen tijd meer. Ik had me voorgenomen na de zomervakantie het weer op te pakken, maar ook dat liep helemaal anders... Terwijl we in Italië vakantie vierden, bleek het in Nederland met bakken uit de lucht te komen. Het dak van de erker kwam vol water te staan en sijpelde rustig via slaapkamer de woonkamer in. Op dat moment werd het pas ontdekt door mijn vriendin die voor de katten zorgde, wat een onverwacht einde van de vakantie betekende.

- Kussen gehaakt naar gratis Engels patroon van redheart - 

De chaos was enorm. De gipsplaten en stucwerk van het plafond in de slaapkamer waren bezweken onder de hoeveelheid water, de sisal vloerbedekking was als een spons en gekrompen. In de woonkamer bleken ook de houten vloer en plafond aan een opknapbeurt toe. Een klein drama, maar nadat de verzekering polshoogte is komen nemen kon ik beginnen aan het herstel. En dat is dan weer de positieve kant van alles. Nu ik dan toch alles opnieuw moest aanpakken, dan ook maar meteen goed en in een nieuwe stijl. 

- Het leuke behang heb ik hier gevonden - 

 De stapels dozen met leuke handwerkspullen van de webshop moesten in ieder geval verdwijnen uit de slaapkamer. Mijn werkkamer is daarom als eerste aangepakt en alles weer netjes gesorteerd en opgeruimd. Daarna kleuren en materialen kiezen voor de slaapkamer. De linnenkast kreeg een opfrisbeurt, plafond ziet er weer strak uit, hip behang op de muur (zelf gedaan!) en op de vloer ligt een mooie laminaat met Scandinavische uitstraling. 


Vorige week ben ik begonnen met het opnieuw bekleden van de stoelen in een roodwitte ruitstof. De stoelen heb ik al heel lang, en hebben al verschillende kleuren gehad. Nog niet helemaal af, maar volgende week staan ze er waarschijnlijk weer bij als nieuw!

- Trix helpt mee met bekleden van de stoelen - 

Ook de opbergdozen op de kast zijn voorzien van een nieuwe look. Bekleed met cadeaupapier en behangplaksel wat ik nog over had. Toch wel wat werk, maar het resultaat is er naar. Voor weinig geld toch weer helemaal leuk! Nu nog wat leuke dingen aan de muur om de slaapkamer op te fleuren, maar dat komt vast in de komende weken. Voorlopig is dit alweer een stuk beter - en vrolijker - dan wat het was. 


Op naar de woonkamer! Dat wordt nog een heel gedoe om de vloer te schuren en lakken. Het wordt een hoop geschuif met meubelen, om het voor elkaar te krijgen. Maar eerst wordt de keuken vervangen. Ik dacht, als ik dan toch bezig ben... Over twee weken wordt de oude verwijderd en over 3 weken zal ik een nieuwe hebben, als alles volgens planning loopt. Daar kijk ik enorm naar uit. Eindelijk een vaatwasser en apparatuur wat gewoon werkt. Was hard nodig. En dat wordt zeker een plaatje! Aansluitend de woonkamer en dan mag ik met kerst genieten van een bijna nieuw huis.

- Dit hartje aan de kast maakte ik al lang geleden - 

Tussen het werk, kiezen van het juiste behang en kleurrijke tegels door, heb ik ook langszaam weer het handwerken opgepakt. Dat heeft ook een tijd stil gelegen, mijn hoofd stond er gewoonweg niet naar. Te weinig energie over, te veel aan mijn hoofd. Maar ik begon het te missen, en jullie ook. 

- Over de mooie Oilily lappendeken vertel ik de volgende keer - 

Dank voor alle bezorgde mails de afgelopen maanden. Ik hoop dat ik het de komende tijd weer goed kan maken. Het bloggen zal minder frequent zijn dan vroeger, en ook even geen nieuwe opdrachten of workshops, maar wel weer met regelmaat een inspirerend blogbericht. Beloofd!