HAKEN | Sterre deken filethaken

maart 09, 2017


Kleine meisjes worden groot. En grote meisjes krijgen een eigen mening. Zo ook mijn meisje. 

Apetrots was ik toen ik eindelijk het prachtige handbeschilderde bed uit Mongolië op de kop kon tikken. Prachtig en met de hand beschilderd. Maar dochterlief vond het veel te kleurrijk. Bovendien heeft niemand zo'n bed. Waarom zij wel? Omdat ik het mooi vond.

Maar nu ze ouder is geworden zie ik ook wel in dat een tienermeisje niet in zo'n bed wilt slapen. Afgelopen zomer heeft haar kamer een metamorfose ondergaan. De enige ruimte in huis waar een serene rust heerst. Weg vrolijke kleuren, want daar houdt zij niet van. Dus werd het een kamer met veel zwart, wit en naturel tinten. En een vleugje groen.


Zo'n frisse kijk op een nieuwe kamer heeft ook iets positiefs: Het geeft weer een reden om iets te maken wat in het interieur past. Ik begon wat ideeën te verzamelen en liet mijn meisje vol enthousiasme zien wat ik wilde maken. Maar liever had ze nieuwe accessoires uit de winkel :-(. 

Dat was even slikken, maar eigenwijs als ik ben, begon ik toch een deken voor haar te maken. Niks met kleur, maar neutraal in grijs. Zelf was ik heel enthousiast over het eindresultaat. Hij was ook prettig om te haken, ook al was het in één kleur. Maar al snel zag ik hem verstopt in de kast liggen.


Tot de winter zijn intrede deed. Nu het wat kouder op haar slaapkamer is 's nachts, komt steeds vaker de deken tevoorschijn als extra laagje op het bed. En overdag wordt het bed netjes opgemaakt met over het voeteneind... jawel, mijn gehaakte deken. Het heeft even geduurd, maar hij is geaccepteerd!

Ze is er nu gelukkig wel blij mee. Net als haar nieuwe kamer.

* * * ** * * * * * * * * * * * * * * *
Patroon (NL)

Klik hieronder voor het Nederlandse patroon in mijn webshop:

The pattern is only available in Dutch, English pattern will be soon available. This pattern contents photos, description and crochet diagrams. You can find the pattern in one of my shop above.
* * * ** * * * * * * * * * * * * * * *

(PS. De lamp maakte ik al zo'n 10 jaar geleden van drijfhout en past er weer helemaal bij!)

You Might Also Like

22 reacties

 1. Prachtig is de deken geworden! Ik hou van kleur maar ook van de smaak van je dochter...hier is het dus een mengsel van dit alles ;) Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Petra! De kleuren overheersen hier soms wel eens te veel in huis. Dochter is in ieder geval blij met haar nieuwe oase!

   Verwijderen
 2. Grappig om te lezen over de nieuw ingerichte, sobere slaapkamer. Hier net hetzelfde verhaal, met zelfs herkenbare items op de foto's. Mooie foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig, Cindy... Is het niet alleen hier een eigenwijze dochter (of moeder) :-)!

   Verwijderen
 3. Wauw wat een prachtige deken! Het duurde even maar hij is duidelijk volledig geaccepteerd. Soms wordt de waarde pas later duidelijk (en soms zelfs véél later). Dit is een blijver die gekoesterd moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk! En helemaal als ze zelf ooit aan de slag gaat met haaknaald en draad. Dat is trouwens nu nog niet het geval, maar je weet maar nooit. Fijn weekend alvast!

   Verwijderen
 4. Hij is prachtig,mijn complimenten.
  Groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige deken!
  Mooie sfeer op de slaapkamer. Een heerlijke plek om te slapen en te vertoeven met vriend(inn)en.
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten! Dat wordt nu ook weer volop gedaan. Vriendinnetjes die komen logeren, samen in het nieuwe bed :-)

   Verwijderen
 7. Tjonge wat een super gaaf deken! Ik had maar een seconde nodig hoor om hem te accepteren ;-) Ik vind de kamer overigens ook super, maar ben zelf ook niet van te veel kleur bij elkaar. Super gelukt en ben dan ook benieuwd naar het patroon!

  Groetjes Marijke
  (zusjeknus.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Marijke! Ben het patroon nog aan het uitschrijven, maar hij komt er aan!

   Verwijderen
 8. Wat is je deken mooi! Ik ben benieuwd naar het patroon! Heel mooi gedaan (net als je vernieuwde blog layout trouwens)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed gezien, Judith! Het is nog in ontwikkeling maar het wordt al wat, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie deken
  Die zou ik ook wel willen maken voor m'n dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien een rare vraag heb ik het patroon soms gemist?
  Ik hou je blog al een tijdje in de gaten want ik vind de deken zo mooi
  Ben net terug van 3 weken vakantie maar zie het patroon nergens
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hello....beautiful blanket!!! Any idea when the english version will be available??? Thanks
  bjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie