QUILT van oude t-shirts - 2

Weet je nog? Het is alweer even geleden dat ik jullie de eerste stappen van mijn lappendeken liet zien. Na een tijdje oude t-shirts, pyjama's en andere kledingstukken van tricot verzameld te hebben, ben ik begonnen aan deze quilt. eerst driehoekjes knippen, aan elkaar zetten tot blokken, een rij en zo steeds verder.
Uiteindelijk had ik het formaat bereikt wat ik voor ogen had. Hij is nu ongeveer 155 x 155 cm. Voor de achterzijde had ik nog een grote lap tricot liggen. Eerst heb ik de voor en achterzijde op elkaar gelegd en vastgespeld. Begin in het midden en werk zo steeds verder naar buiten. Op elke hoek van een blok had ik een speld gemaakt. 

Nu onder de naaimachine door. Een hele klus. Niet omdat het veel werk is, maar wel een grote lap vol spelden. Voor het doorstikken heb ik een grove zigzag steek gebruikt. Eerst een rij horizontaal in het midden, dan een rij verticaal in het midden. Je hebt nu een kruis genaaid. Werk vervolgens vanuit het midden naar de zijkanten. Soms horizontaal, dan weer verticaal. Tot je alle blokken voorzien hebt van een zigzag naad. 
Ook maak ik nu rondom een zigzag steek en knip de lap netjes bij. Het geheel heeft een boord van een andere tricot gekregen. Let wel, knip deze schuin van draad. Eerst aan een kant vastzetten, omslaan en aan de andere kant vastzetten en doorstikken. 

En dan is hij klaar voor... de picknick op een mooie voorjaarsdag! Eindelijk het zonnetje aanwezig, maar nog wat fris om de picknick mand van zolder te halen. Maar als het zover is, heb ik mijn kleedje in ieder geval klaar!

Voor het begin van de quilt kan je ook nog even hier kijken!