Tas van jute KOFFIEBONEN zak

Een nieuw leven: Van jute zak naar hippe tas!

Vorige week heb ik jullie een tas laten zien. Mijn FOLKORE tas. Het was slechts een proefmodel voor het echte werk. Ik had namelijk een paar jute zakken op de kop getikt waar ooit koffiebonen in hebben gezeten. Uit Guatemala, Honduras en Peru. Ik moet eigenlijk zeggen... waar een heleboel koffiebonen in zaten. Tijdens het verwerken van de zakken heb ik toch nog een paar ongebrande, eigenwijze boontjes te pakken gekregen.
Van de 3 zakken lukte het om 6 tassen te maken. Allemaal hetzelfde basispatroon, maar toch zo verschillend. Met of zonder rafels aan de buitenkant en natuurlijk verschillende prints. Wel hebben alle tassen een vakje op de voorzijde met rits en een ring met vrolijke tashanger. Gemaakt van pompons en een restje leer. Koffiebruin, uiteraard!
De stevige hengsels zijn gemaakt van stevig band, ook wel gebruikt voor riemen. Daarop heb ik zwart  keeperband gestikt. De tassen zijn gevoerd met geplastificeerde stof in zwart met witte stippen. 
Het is een mooi formaat tas geworden. Lekker stevig en degelijk en door het plastic binnenin blijven je spulletjes goed droog. Leuk voor een paar boodschappen, naar school met boeken erin of naar het strand.
Okay, deze gerecycled tas is wel heel anders geworden dan de vrolijke roze,
maar wellicht vinden jullie deze ook geslaagd! Zelf ben ik er wel blij mee :-)).


BESTELLEN?
Zou je ook zo'n tas willen bestellen? Een winkeltje heb ik nog niet, maar je mag me wel een mail sturen. Ik stuur je dan wat foto's van de verschillende tassen die nog beschikbaar zijn, zodat je kan kiezen). De tassen kosten 44,20 euro, inclusief verzendkosten in Nederland. Overige landen op aanvraag.