BANJU kussen haken

Al zo vaak heb ik verlekkerd naar de foto's van dit kussen gekeken op internet. Wat een geweldig leuk patroon en wat een mooie kleuren. Vorige week heb ik toch het digitale patroon besteld en 5 minuten later zat ik al met bolletjes katoen en een haaknaald op de bank. Eindelijk ook zo'n mooi kussen voor mezelf!

Je haakt eerste een grote bloem in verschillende kleuren, vervolgens versier je het met onder andere 8 kleine gehaakte bloempjes. Op de Handwerkbeurs in Zwolle de juiste stoffen en bolletjesband erbij gezocht, garens erbij...  Patroon knippen en dan kan het kussen in elkaar gezet worden. 
Eerst heb ik een rond binnenkussen gemaakt van licht katoen. Daarna ben ik aan de hoes begonnen. Vervolgens het haakwerk in het midden op de stof vastzetten. Daarna de zij en achterkant er aanzetten. De bolletjesband heb ik erop genaaid, omdat het een te smal randje had om direct tussen het voor- en zijpand te naaien.
De achterkant is niet zichtbaar, maar bestaat uit 2 halve cirkels en heb ik van de lila stippenstof gemaakt. Dichtgemaakt met een knoopsluiting. Knoopjes zijn dezelfde kleine bloempjes als op de voorkant.
 PATROON
Ook een BANJU kussen maken? Hier kan je het patroon bestellen!


 PATTERN
Would you like to make also a BANJU cushion? Here you can order the pattern!