RETRO borduren - 1

februari 26, 2013

Na een avondje surfen langs de leukste blogs, kwam ik op Ganzbodenständig terecht. Leuke zelfgemaakte en kleurige accessoires. Een lust voor het oog. Maar daarnaast viel mijn oog op haar aankoop van de rommelmarkt. Een retro kannetje met een ontzettend leuke print. 
Deze vintage print was het uitgangspunt voor mijn borduurwerk. Lapjes vilt en de juiste borduurgarens bij elkaar gezocht en ben ermee aan de slag gegaan.
Ter inspiratie heb ik mijn favoriete boeken erbij gezocht. The Embroidery Stitch Bible ( een heerlijk boek met duidelijke foto's en stap voor stap tekeningen. Een steek per pagina... en met een ringband, zodat het eenvoudig open blijft liggen) en Scandinavian Needlecraft met Scandinavische borduurmotieven, steken en volop inspiratie.
Figuurtjes knippen, vastspelden en borduren. Hier en daar versieren met bijzondere steken. Mijn lapje met vilt en borduurwerk is klaar. Nu even bedenken wat ik er eigenlijk van ga maken... Weer een kussenhoesje? Of wordt het een tas... of mandje...? Ik hou jullie op de hoogte!

You Might Also Like

5 reacties

  1. Dat ziet er weer super uit . . ben ook nog steeds aan de vilt, en ik zou dit ook wel willen maken . . leuk! Heb net vanmorgen een boek uit de bieb gehaald metverschillende borduursteken . . .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk heb veel vilt thuis dus ga dit zeker proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doet me denken aan Acapulco servies van Villeroy en Boch wat we vroeger thuis hadden.Was ook iets met een vogeltje en veel kleur. Misschien ga ik het daar eens mee proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie