RETRO borduren - 1

Na een avondje surfen langs de leukste blogs, kwam ik op Ganzbodenständig terecht. Leuke zelfgemaakte en kleurige accessoires. Een lust voor het oog. Maar daarnaast viel mijn oog op haar aankoop van de rommelmarkt. Een retro kannetje met een ontzettend leuke print. 
Deze vintage print was het uitgangspunt voor mijn borduurwerk. Lapjes vilt en de juiste borduurgarens bij elkaar gezocht en ben ermee aan de slag gegaan.
Ter inspiratie heb ik mijn favoriete boeken erbij gezocht. The Embroidery Stitch Bible ( een heerlijk boek met duidelijke foto's en stap voor stap tekeningen. Een steek per pagina... en met een ringband, zodat het eenvoudig open blijft liggen) en Scandinavian Needlecraft met Scandinavische borduurmotieven, steken en volop inspiratie.
Figuurtjes knippen, vastspelden en borduren. Hier en daar versieren met bijzondere steken. Mijn lapje met vilt en borduurwerk is klaar. Nu even bedenken wat ik er eigenlijk van ga maken... Weer een kussenhoesje? Of wordt het een tas... of mandje...? Ik hou jullie op de hoogte!