DEKEN HAKEN... klaar!

februari 16, 2013

Zo, weer een project afgerond! 
In de zomervakantie van 2012 heb ik een deken gehaakt. Lekker 's avonds voor de tent, elke dag weer een stukje. Het was niet gelukt om hem helemaal af te maken, maar vlak na de zomer was deze mooie blauwgroene deken dan toch eindelijk af. Voor mijn zoon, om lekker  in de winteravonden onder weg te kruipen voor de televisie. 
Maar goed, dochterlief wilde er natuurlijk ook één. Nee, geen blauw met groene, maar door haar zelf zorgvuldig uitgekozen kleuren. Een bonte mengeling die goed bij haar bed zou passen. In oogverblindende kleuren ging ik dan eindelijk aan de slag. Maar door de vele andere projecten is hij best een tijdje blijven liggen. Dan weer een stukje, dan weer een tijdje niets.
Maar dan nu.... eindelijk.... hij is klaar. En wat staat hij leuk op haar Mongoolse bed. 
Een kleurenexplosie, dat wel. Maar dat is het bed ook en de rest van haar kamer is soms ook wel een explosie te noemen. Ik vind het resultaat wel vrolijk geworden en kijk nu al uit naar de nieuwe projecten die ik wil gaan doen. Ideeën genoeg!

You Might Also Like

19 reacties

 1. supergave deken is dit wat is het basispatroon ongeveer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Elske, ik heb telkens een stokje en een losse gehaakt. Net zo breed als je zelf wilt. De volgende rij haak je het stokje op de plaats van de losse (er omheen). 1e rij in kleur, 2e rij in basiskleur (hier grijs), 3e en 4e rij in nieuwe kleur, 5e rij in basiskleur, etc. Dus je krijgt brede en smalle kleuren, de basis is altijd 1 rij. Wordt de deken wat speelser van. Wanneer de basis klaar is haak je er een rand omheen van bijvoorbeeld stokjes.

   Verwijderen
 2. Ik vind hem helemaal super!

  Heb je dat met katoen gehaakt of met wol/acryl?

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ingrid, hij is helemaal van acryl/wol gemaakt. Vind ik uiteindelijk wat meer aaibaar en een hoger knuffelgehalte hebben dan katoen.

   Verwijderen
 3. Wow, dit is een mooie deken.

  Ik wil ook een deken haken en ik vind dit patroon heel mooi.
  Mag ik vragen welke wol je hebt gebruikt en hoeveel bollen wol je nodig hebt?

  Ik ga je blog volgen en ik stuur je een foto als ik mijn deken af heb ;-)

  Groeten Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig te zeggen. Heb ook een hoop restjes gebruikt. Maar ik denk dat er zeker wel 16 tot 18 bollen in verwerkt zijn. De meeste bollen waren de IMPACT 3,5 van Phildar. Zo'n 1 - 1,25 euro per stuk.

   Verwijderen
  2. Dank je wel, nu weet ik wat ik ongeveer nodig heb.

   Ik wilde eerste een Granny Square kleed haken, maar ik heb niet zoveel zin om al die vierkantjes aan elkaar te naaien ;-)

   Dit patroon vind ik heel mooi.
   Nu op zoek naar wol en ik hoop dat ik ook zo'n prachtig kleed kan haken.

   Verwijderen
 4. Ik vind de sprei erg mooi! Ik wil het proberen te maken, maar het lukt niet! Ik ben met mijn proeflapje begonnen met een ketting van 25 losse. Daarna heb ik vanaf de naald in de eerste steek een stokje gemaakt, toen een losse en in de derde steek vanaf de naald weer een stokje.Ik heb dus steeds 1 steek overgeslagen. MOet dat?

  In de volgende rij heb ik telkens bij de losse 1 stokje gemaakt en daartussen weer een losse. Maar dan loopt het na een aantal rijen tabs toe. Ik weet niet wat ik fout doe!

  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt wel wat je doet. Maar waarschijnlijk haak je steeds een stokje (of 2) in de volgende rij te weinig. Daarom loopt hij taps toe. Zorg dat het aan het eind van je proeflapje recht (haaks) blijft lopen... Succes ermee. gaat vast lukken!

   Verwijderen
 5. hoeveel lossen heeft u opgezet voor een 1 persoons deken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hangt er vanaf hoe strak of los je haakt, met welke wol en hoe groot je hem wil hebben. Gewoon een ketting haken en uitleggen. Houd hem uiteindelijk een paar steken korter dan de gewenste maat (hij rekt uiteindelijk iets uit) en houd rekening met de rand die er later nog omheen komt. Succes!

   Verwijderen
 6. ok bedankt ik ga hem in 1 kleur maken aangezien mijn kinderen autistisch zijn en druk worden van meerdere kleuren op hun bed

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige deken! Leuk simpel patroon met vrolijke kleuren.
  Ik vraag mij alleen af hoe je aan het eind van een toer haakt.
  Ik eindig met een stokje bijv. hoe keer je dan?
  En wanneer je eindigt met een losse?
  Ik denk dat hier vaak de fout ingegaan wordt.
  Ik ben benieuwd naar de oplossing!

  Groetjes, Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zeker een hele leuke deken! Ik wil hem ook graag gaan maken voor mijn zoon. Ik had het er over met mijn moeder en zij riep gelijk: dat ken ik, dat noemden wij vroeger gordijntjes haken! Als ik echter naar dat soort patronen kijk op internet, zijn dat hele open basissteken. En als ik een proeflapje maak, dan krijg ik behoorlijk grote gaten tussen de steken. Op de foto's zie ik een vrij dichte deken. Hoe kan dat?
  Groetjes, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love your colors - all of them - blanket, room, bed, rug...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Geweldig hoe jij deze kamer in een stijl weet te houden. Super mooi. Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mag ik vragen met welke haaknaald je dat heb gehaakt?

  groetjes

  christel

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie