PINK RIBBON - Crochet a phone case

Het is bijna weer zover... Oktober is PINK RIBBON maand. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt er deze maand aandacht gevraagd voor borstkanker. Een hele maand de confrontatie aan gaan met de ziekte die ook mij trof in 2008 en 2009. Gelukkig gaat alles nu goed, maar toch kan je in oktober zelden om deze ziekte heen. En maar goed ook. Aandacht voor onderzoek voor borstkanker en degene die vechten of gevochten hebben tegen deze ziekte is natuurlijk hartstikke goed. En ook om er weer even bij stil te staan...
Er is in deze maand van alles te koop, waarvan een bijdrage gaat naar het kankerfonds. Zoals de altijd leuke armbandjes die te koop zijn bij ETOS (drogist). Ik heb inmiddels een hele verzameling en draag ze vooral in deze maand. Maar ik wilde meer doen. Geïnspireerd op deze armbanden. Dus naast roze ook veel bling-bling. Vandaar dat ik een hoesje voor een telefoon heb gemaakt. Ook zo'n mobiel hoesje draag je overal mee naar toe, voor velen zichtbaar dat ook jij Pink Ribbon steunt. 
Het hoesje is gehaakt in 2 kleuren katoen met een accent in zilverdraad. Op het hoesje is het lint van PINK RIBBON gehaakt en wat kralen en lint uit de zijkant. Hieronder vinden jullie het patroon. Niet moeilijk en snel te maken. Zodat ook jij in oktober laat zien dat je de getroffen vrouwen een warm hart toedraagt. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook als cadeau voor de betrokkenen. 
Doe ook mee en.... join the fight against breat cancer!
PATROON HOESJE
Haak met Catania katoen en haaknaald 3,5 een ketting van 10 losse. Haak verder met halve stokjes (UK - HTR, USA- HDC). Sla 2 losse over en steek in bij de 3e lus. Haak in deze opening 2 halve stokjes. Haak verder met in iedere opening 1 half stokje. Aan het einde van de rij 6 halve stokjes in 1 lus. Terug haken langs de andere zijde van de ketting van losse met in iedere opening 1 half stokje. Aan het einde 3 halve stokjes. Sluit de toer met een halve vaste.

Begin iedere nieuwe toer met 2 losse. Haak om iedere opening 1 half stokje en sluit de toer met een halve vaste. Haak 17 toeren. Haak hierna een toer van vasten en sluit met een halve vaste en hecht de draad af. Iedere telefoon heeft een andere afmeting. Pas eventueel aan naar je eigen formaat telefoon.

Haak een lusje van losse voor de sluiting. Begin en eindig middenvoor. Hecht de draad af en naai een knoopje op de achterzijde.

PATROON LINT
Haak met Catania katoen en haaknaald 3 een ketting van 34 losse. Haak verder met stokjes (UK - TR, USA- DC). Sla 2 losse over en steek in bij de 3e lus. Haak 10 stokjes met in iedere opening 1 stokje. Haak 3 stokjes in 1 opening en herhaal 6x. Haak verder met in iedere opening 1 stokje tot het einde. Hecht de draad af. Vouw de krul in het gehaakte lint goed en zet met een speld vast.

Haak nu met zilverdraad een ketting van losse langs de rand van het haakwerk op de krul (zie foto). Haak hierbij de delen op elkaar vast. Plaats het lint op je hoesje en zet met kleine steekjes naaimachine garen vast. Lijmen met goede lijm kan ook.

Versier je hoesje met roze, witte, doorzichtige en zilverkleurige kralen.
Nog meer PINK RIBBON? Kijk ook even hier.