FLOW kerstballen

december 17, 2013


Zaterdag was ik bij Simone op visite. Ze was heerlijk aan het knutselen met papier. Uit dit prachtige Book for Paper Lovers van FLOW. Een heerlijk boek wat ik al vaak had in gebladerd in de supermarkt. En ook weer terug gelegd had, omdat ik het watertandend mooi vind, maar ook net iets boven mijn budget.


En wat zat er maandag opeens in de brievenbus? Een cadeautje van Simone. Het FLOWboek!
Wat een ontzettende lieverd! Dank je wel, Si!


Heb het eerst heerlijk doorgebladerd. Wat een ontzettend leuk boek en normaal zou ik het bijna zonde vinden om er ook maar één stickertje uit te halen. Maar kom op, het is toch niet voor niets bedacht? Hup, aan de slag ermee!


Lekker een beetje knippen en plakken. Ik ga eerst maar eens kerstballen maken. 20 Rondjes vouwen tot gelijkzijdige driehoeken en aan elkaar plakken tot een bol. 


Eerst van 5 gevouwen rondjes een bovenkant, dan de onderkant van 5 rondjes en een strook ertussen van 10 rondjes. Plak de strook tot een ring aan elkaar en dan aan de boven en onderkant. Gaatje erin, touwtje eraan en klaar zijn de bollen!

 Dat was even lekker iets anders. De rest koester ik nog even om lekker door te kijken, te bladeren, te bewonderen. Tot ik een volgende freubel-ingeving heb gekregen.

(Zouden de ballen ook leuk van stof of vilt zijn?)

You Might Also Like

14 reacties

 1. super leuk gedaan liefs daphneroos.blogspot.com x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooooooooooooooh wat lief !!! Ik vond het boek ook best aan de prijs maarre..... de kerstman heeft me ingefluisterd dat er een heel mooi pakje voor mij onder de kerstboom ligt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat ga jij vast uitproberen!
  Ziet er van papier in elk geval geweldig leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad dat ga jij vast uit proberen. Ik ben benieuwd. Stof is veel flexibeler dan papier. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het boek ook! Geweldig! Wat een leuk idee, ga ik er ook van maken. Heb je tips om de cirkels mooi rond te maken, of is dat een kwestie van een rond voorwerp overtrekken en secuur uitknippen? En om op dezelfde plek te vouwen gebruik je een mal zie ik? Nou ja, ik ga het proberen!
  Bedankt voor het idee!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb de cirkels inderdaad om een eierdopje getekend. De mal met behulp van een cirkel en een geodriehoek gemaakt. 3 hoeken van 60 graden... puntje op de lijn zetten, geo erlangs tot je een volgend punt op de cirkellijn tegenkomt. Nu vanuit dit punt hetzelfde, en vanuit de volgende ook. Et voila... 3punten op de cirkellijn vormen samen de juiste driehoek. Heb deze mal uit een kartonnetje geknipt en telkens op mijn papieren cirkels gelegd en over getrokken. Succes!

   Verwijderen
  2. Bedankt! Hier kan ik mee aan de slag!

   Verwijderen
 6. Mooi! Dit boek staat ook nog op mijn verlanglijstje. Geweldig, dat je het zomaar toegestuurd kreeg!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig boek is het, bijna zonde om te gaan knippen! Maar super leuk wat je al ervan hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh dat boek wil ik ook wel! Mooi die papieren kerstballen! Wel een secuur werkje...volgens mij heb je er veel geduld voor nodig? Is nu niet direct mijn sterkste kant...:(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, ik denk dat het ook prima zou werken met dikke wolvilt. Eventueel ook mooi met borduursel of stiksels die je er vooraf op maakt. Zoals de anderen ook al zeiden, ga jij dat vast proberen!

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De flow is heel lekker om in te bladeren, maar ja, inderdaad duur, ik leg hem soms ook terug na wat gewatertand.
  wat lief dat je hem zo maar kreeg;

  Je ballen zijn onwezenlijk goed gelukt, geen enkele scheef, alles perfect.
  Mooi!

  En nu nog een boom om ze in te hangen.

  Mooie foto's trouwens ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is dat leuk.
  En lief van Simone natuurlijk.
  Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie