Al iets klaar... GRANNY DEKEN IBIZA

december 01, 2014

- Muffin ligt het liefst op de nieuwe deken - 

De grote verbouwing na de waterschade afgelopen zomer is bijna voorbij. Als alles volgens planning verloopt, wordt het eind van de week allemaal afgerond. De keuken is op een paar kleine details na af, het plafond in woonkamer en keuken geschilderd. Nu alleen de houten vloer in de woonkamer nog. Vanmiddag pak ik de laatste dozen met accessoires in. En er zijn er al wat ingepakt. Wat kan een mens een hoop spullen verzamelen.

- Word helemaal blij van die heerlijke kleuren - 

De vloer in de woonkamer is wel hetgeen waar ik het meest tegenop zie. Alle meubels van de plaats, nergens kunnen lopen of zitten. Wordt een weekje op mijn slaapkamer wonen. Maar na alle klussen van de afgelopen 3 maanden moeten we hier ook zeker doorheen kunnen komen. Daarna weer alles heerlijk nieuw!

- Leuke combi met mijn nieuwe vloerkleed - 

Het zijn drukke weken, maar iedere avond heb ik een moment van rust gevonden in mijn haakproject.  Elke dag weer een paar vierkantjes en afgelopen weekend was het zover. Ik kon de rand gaan maken.

- De restjes garen verwerkt in de rand - 

In de rand heb ik de restjes verwerkt die ik over had. Stukjes garen, net niet genoeg om te verwerken in een granny square, maar zonde om weg te gooien. Ik heb ze allemaal aan elkaar geknoopt en verwerkt in de rand. Geeft een vrolijk effect en zo gebruik je zelfs de kleinste stukjes nog.

- Dit randje valt niet echt op. Even wat anders proberen... - 

Voor het laatste randje heb ik wat steken geprobeerd, maar ben uiteindelijk blijk met het kleine bolletje aan de rand. Het heeft het effect van een pompom randje. En daar ben ik gek op! 


De rest van de deken is in verschillende garens gehaakt van dezelfde dikte. Deze had ik allemaal nog liggen. Voor de buitenste randen van de vierkantjes gebruikte ik telkens een groene, turquoise of blauwe tint. Zo'n 8 verschillende. 

- Het eindresultaat: wel 208 vierkantjes gehaakt! -

De andere kleuren komen terug in mijn interieur. Ben helemaal blij met het resultaat en past nu al geweldig leuk bij de bank en vers geschilderde meubels. Wil je hem ook maken? Bijgaand het haakpatroon van de granny squares en de rand.


Veel plezier ermee! (Ga ik nu snel de laatste dozen inpakken...)

You Might Also Like

14 reacties

 1. Succes met de laatste dozen. Nog even doorbijten en dan kun je straks genieten van een mooie vloer! De deken is erg vrolijk geworden, mooie rand!

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige deken is het geworden, zo heerlijk vrolijk met al de kleurtjes. Jullie zijn nu echt aan de laatste loodjes toe, succes met inpakken en de vloer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie deken en die kleuren daar wordt ik vrolijk van. Veel succes met de dozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige dingen en wat houd ik toch van je kleurgebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kleuren! En wat een superidee om de rand met de restjes te haken. Ziet er super uit!
  Sterkte met de laatste loodjes van de verbouwing.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whow wat een mooie deken is dat geworden! Complimenten! Sterkte met de laatste verbouwingsperikelen...

  Hartelijke groet uit Polsbroek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He Stephanie,

  Schitterend Ibiza deken met vrolijkmakende kleuren; Je pomponrand lijkt erg op die van mijn deken want die heb ik ook gemaakt met allemaal restjes wol.

  Heb je hem al gezien:
  http://www.homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2014/11/granny-bloemenquilt-vol-liefde-en.html

  Ik denk dat jouw quilt heel erg goed past bij die mooie blauwe kast van jou.
  En met het patroontje ben ik helemaal blij want dit soort bloem heb ik nog niet gehaakt, nu heb ik inspiratie voor een nieuw project!

  Fijne dinsdag vandaag,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie,,vrolijke deken is het geworden. Heerlijk om onder weg te kruipen en zelf op de somberste dagen wordt je dan nog vrolijk!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooi! Wat een goed idee voor de rand zeg, heel leuk. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij is supermooi geworden, en ik vind dat je hem nog snel hebt afgemaakt!!!
  Bedankt ook voor het patroontje.
  grtjs
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, I have a blog about crochet, visit me , hugs from Brazil.
  Visit my blog - Tita Carré - free patterns crochet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw!Prachtig en die kleuren! L♥ve it!

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie