Gehaakt... een FAIR ISLE vest


Nu de winter zijn intrede doet, komt ook weer het verlangen naar zo'n prachtige Noorse of Fair Isle trui. Met mooie patronen of alleen een gedeelte rond hals of zoom. Fijne ingebreide kleurencombinaties om van te watertanden. Alleen... breien... Ik kan het wel maar ben te ongeduldig om zo'n project te maken.Dus waarom niet proberen zo'n vest te haken? Een patroon van een dergelijk vest kon ik zo snel niet vinden, dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan met een idee. Gewoon om eens te proberen hoe dit uitpakt.Nu heb ik het in garen gehaakt wat ik nog had liggen. 4 Kleuren bij elkaar gezocht en aan de slag gegaan. Eerst met de hals, helemaal rond en ingehaakt met halve stokjes. Hier ging eigenlijk de meeste tijd inzitten. Vooral met het telkens uit elkaar halen van de bollen. Maar eenmaal af kon ik verder met het lijfje in 1 kleur en dat ging een stuk sneller.
Nadat het lijfje af was, heb ik de boord aan de voorzijde gehaakt. Knoopjes erop, en het eerste deel van mijn vest was af. Daarna de mouwen nog (hoewel, zonder mouwen is wellicht ook leuk om nog eens te proberen). 


De pasvorm van mijn nieuwe vest is prima, maar het verlangen naar de echte gebreide truien blijft. Of misschien de volgende keer in een iets fijner garen? Gelukkig duurt de winter nog een tijdje, wellicht toch snel de breinaalden en mooie garens uit de kast halen. Net als de kerstspullen. 


Nu het huis eindelijk weer op orde is, heb ik de laatste dozen tevoorschijn gehaald... de dozen met kerstspullen. Ieder jaar komen de herinneringen aan voorgaande jaren weer naar boven. Elk jaar komt er voor ieder van ons een kerstdecoratie bij. Wat zich uit in een bonte boom!


Ook kocht ik een paar jaar geleden dit schattige miniatuur kersttafereel in Mexico. Heel fijn beschilderde figuurtjes in vrolijke kleuren. Zo mooi! Het kerststalletje kwam echter gewoon uit de dierenwinkel om de hoek. Het hamsterhuisje beschilderde ik in bijpassende kleuren en nog ieder jaar word ik blij van deze tropische figuurtjes.

Fijne week allemaal!