KNOPEN HAKEN

Eindelijk weer tijd voor een kleine update. 
Jullie hadden mijn gehaakte GRANNY SQUARE kussenhoes al gezien, toch? 
Niet alleen fraai aan de voorkant, maar ook de achterkant is een beetje bijzonder. 
Hoewel de granny vierkantjes niet achter zitten,
heb ik wel een knoopsluiting gemaakt met gehaakte knopen. 
Hoe je deze ook zelf kan maken laat ik je hier zien.

Neem om te beginnen een grote knoop met grote gaten. Begin nu met het haken van een cirkel. Haak een ketting van 4 losse en sluit tot een cirkel; steek in de eerste losse in en maak een halve vaste. Haak  8 vasten om de begincirkel en sluit de laatste vaste met een nieuwe kleur. 
Verdubbel in de tweede rij tot 16 vasten. Dat wil zeggen telkens 2 steken in een steek haken. Sluit de laatste vaste met een nieuwe kleur. In de derde toer 2 steken haken, dan 1 steek verdubbelen tot 24 steken. Eventueel nog een 4 rij haken afhankelijk van de grootte van je knoop (3 steken haken, 1 steek verdubbelen).
Als je gehaakte cikel tot de randen van je knoop komen, begin je aan de achterkant. Verminder de steken door telkens 2 steken samen te haken. Net zolang tot je knoop er niet meer uit zou kunnen vallen. Even passen, dus. Hecht de draad af en schuif je knoop in je omhulsel.
Versier je knoop met borduursteken in de gebruikte materialen (in dit geval katoen).

Natuurlijk kan je die knopen niet alleen voor het kussenhoesje gebruiken, maar ook ter decoratie van een jas of cadeautje. Geinig toch?