RANDJE haken

januari 05, 2013

Van de week alle kerstspullen voor een jaar weer verbannen naar de zolder. Meteen weer lekker het huis opgeruimd en schoongemaakt. Dan krijg je wel weer zin in iets nieuws. En jawel, dit keer is mijn slaapkamer aan een opknapbeurt toe. Om te beginnen bij het beddengoed. Dat bed is nu zo saai aangekleed... daar mogen wel een paar leuke kussens op. Dus meteen met mijn vriendin Petie op zoek naar geschikte lapjes en ik heb inderdaad iets gevonden. Van deze lapjes ga ik kussenhoesjes maken in verschillende formaten en allen voorzien van een gehaakt randje. De eerste kussenhoesjes zijn klaar.
Allereerst maak ik om het hoesje een festonrandje met naald en de te gebruiken katoen. Daarna haak ik ze om. 2 Haaksteken in één festonsteek. Hierbij het (beschreven) haakpatroon: 2 vaste, 3 losse, 4 vaste, 3 losse, 4 vaste, etc.

Als ik er meer klaar heb, laat ik ze natuurlijk weer aan je zien....


You Might Also Like

2 reacties

 1. heeft u eerst met gewoon garen een festonrandje genaaid, ik kan het niet goed zien op de foto's, ik vind de kussens toch zo leuk en ook hele mooie stof.
  groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marrie, dank voor je aardige reactie. Het festonrandje is ook gemaakt van het katoen waar je daarna mee gaat haken!

   Verwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie