FOLKLORE ceintuur in KNIPMODE

Eindelijk weer een berichtje. Wat een week is het geweest. Eindelijk de lente (of zomer) begonnen en wat denk je...? Ziek! De hele week grotendeels in bed gelegen met koorts, hoesten en niesbuien. Echt niet fijn. Geen blogberichtjes gelezen, geen haaknaald vastgehad, gewoon niets... alleen maar ziek zijn. Ook de afspraak met Ellebel ging helaas niet door. Wel stuurde ze daarom een enig kaartje met gehaakt peertje! Langzaam gaat het weer de goede kant op. Hopen dat die heerlijke zon voorlopig weer even zal blijven schijnen. En weer lekker aan de slag!
Intussen wel door mijn voorraad vilten notitieboekjes heen en ook nog een jute koffietas verkocht. Kijk, dat zijn dan weer de leuke dingen die er gebeurd zijn. En... In augustus komt bij de KNIPMODE een bijlage met creaties van bloggers. Hoe ik dat weet? Ik ben ook gevraagd hier een bijdrage aan te leveren. Wow... wat vind ik dat ontzettend leuk. De opdracht was dat het een accessoire voor de vrouw moest zijn. En natuurlijk eenvoudig na te maken.

Leuk zo'n opdracht. Om een keer echt weer gericht iets te gaan maken. Dacht eerst aan een tas, omdat ik dat zo leuk vind om te maken. Maar ik wilde liever iets originelers en wel met een folkloristisch tintje eraan. Ook wel wat kleur erin, maar tegelijk ook draagbaar. En passend bij de nazomer. Uiteindelijk heb ik voor een ceintuur gekozen. Hieronder een werkbeschrijving van de ceintuur...
Knip 2 repen uit stevige stof (bijvoorbeeld wol, jeans of velours) van 9 cm breed en de gewenste lengte minus 4 cm. Maak de hoeken mooi rond (bijvoorbeeld met een schoteltje) en knip deze netjes af.

Strijk stevig vlieseline ter versteviging op de achterkant van 1 strook en naai deze eventueel op de rand vast. Teken diverse cirkels op de vlieseline aan de achterzijde.
Borduur met borduurwol aan de goede kant van de stof en volg hierbij de cirkels. Gebruik verschillende kleuren en steken naar smaak en fantasie. Naast de cirkels kan je ook nog andere motieven toevoegen. Klaar met borduren? Leg en speld de geborduurde en niet bewerkte strook met de verkeerde kanten op elkaar.

Stik rond de rand suèdine biasband. Neem hiervoor ongeveer 3 meter. Knip het teveel af, vouw dit dubbel en stik op elkaar. Knip dit lint doormidden in 2 stukken van ongeveer 30 cm. Naai deze linten aan de uiteinden van de ceintuur. Maak 6 pompons (daar zijn ze weer) in de gebruikte kleuren en naai deze onderaan de striklinten.

Je folkloristische ceintuur in Indian Summer kleuren is klaar. Eenvoudig te maken en leuk bij een wijde rok of tuniek. Helemaal leuk als je hem maakt in de kleuren van de stof die in je rok of tuniek zitten!

Dus mocht je straks de KNIPMODE openslaan en denken... hé, die heb ik eerder gezien... dan was dat hier.