Oude JEANS wordt TAS

Wat een leuke dag heb ik gisteren gehad. Ellen van Ellebel is op visite geweest. We hebben elkaar ontmoet op de Hip en Handgemaakt Markt en het klikte... tijd om eens samen wat af te spreken. Het was reuze gezellig. De haakwerkjes zijn wel op tafel gekomen, maar we waren zo druk en gezellig aan het kletsen, dat er van haken weinig terecht is gekomen. Een volgende keer dan maar.
Hoewel ik zelf een van de weinigen ben zonder een spijkerbroek in de kast, dragen mijn zoon en dochter ze wel graag. Ze hebben er meerdere in de kast, maar natuurlijk is er altijd een favoriet bij die het meest gedragen wordt. Maar ook aan deze favoriete jeans komt ooit een einde. Dan is hij te klein of versleten en moet er toch afstand van gedaan worden. 
En zodoende had ik een stapeltje liggen in verschillende tinten. Comfortabel zacht geworden door het vele dragen. Ik heb besloten er een tas van te maken. Dat zie je wel meer, maar vaak is de spijkerbroek hier nog in te herkennen. Bijvoorbeeld door de zakken te hergebruiken. Dat wilde ik niet. In eerste instantie wilde ik een bijzondere tas en bij een betere blik erop zou je dan pas de gebruikte spijkerstof hierin herkennen.
Als basis gebruikte ik 3 broeken en knipte stroken van 5 cm breed in de lengte van de pijpen.
Deze stroken naaide ik aan elkaar, vouwde de naad open en stikte deze aan twee zijden door. Uiteindelijk legde ik de lap van stroken in een schuine lijn en legde daar een smallere lap met 
stroken onder dezelfde hoek tegenaan. 
Aan elkaar naaien en 2 keer doorstikken. Deze lap tot een vierkant knippen, waarvan de onderste hoeken een hap eruit krijgen van 4 cm diep. Naai 2 keer een zo'n vierkante lap voor de voor- en achterkant van de tas. Knip deze lappen ook 2x na in een stof die je voor de voering wilt gebruiken. 
Stik de zij- en ondernaden. Stik daarna de naad bij de ingeknipte hoeken. Keer de tas om en stik de naden door. Doe dit ook met de voeringstof. Speld de binnen- en buitenkant op elkaar en werk af met een bandje. Ik heb gekozen voor een stevig zilverkleurig glitterlint, omdat deze mooi past bij de zilverkleurige voering. Zo krijgt de tas ook een glamour uitstraling.
Voor de hengels knipte ik nog een strook jeans waarop ik het zilverkleurig glitterlint heb gestikt. Vervolgens op de juiste plaats op de tas spelden en erop stikken. Een fijne, comfortabele tas... leuk bij een zomerse witte outfit of bij spijkerbroek. Moet ik er misschien toch eens een aanschaffen?