FRUITIG!


Onze tuin is niet bijzonder groot, maar wel heb ik plaats gemaakt voor wat kruidenplanten en struiken met vruchten. En dit jaar zit de struik met aalbessen echt ontzettend vol trosjes met rode, glanzende bolletjes. Lekker voor in de yoghurt!
Inmiddels eet ik elke dag een bakje yoghurt met dit rode fruit. En ook is er al een kwarttaart mee gemaakt. Maar de struik raakt maar niet leeg. Dus inmiddels ook maar wat aalbessen ingevroren. Eerst los invriezen en na een uur of 2 kan je de losse bevroren besjes in een zakje bij elkaar doen. Om op een later moment nog eens te eten of straks samen met de bramen te verwerken. Want ook die struik barst van de vruchten. Maar die komen pas eind augustus er van af. En ik heb er jam van gemaakt. Een heerlijk frisse zoete jam. Ingekookt met (gelei)suiker. 
En nu de jampotjes gevuld zijn, moet daar natuurlijk iets leuks mee worden gedaan. Zo in alleen een saai glazen potje ziet het er wat saai uit allemaal. Dus heb ik leuke labels gemaakt en erop geplakt. Een lapje stof geknipt om de deksel te camoufleren en een geinig label eraan gehangen.
Dit label heb ik gemaakt van aluminium tape (Action). Het idee zag ik onlangs bij een van jullie op een blog... maar wie dat nu ook alweer was?? Een dun stukje karton vormt de basis, gewoon van een verpakking. Daarop drie laagjes tape aan de ene kant, een aan de andere kant. In de driebubbele laag kan je dan een tekst schrijven met een stompe naald of pen die het niet meer doet. In een leuke vorm knippen, gaatje erin en klaar is je blikken label! Ook leuk voor aan een kadootje bijvoorbeeld. Zo eenvoudig en een geweldig resultaat. Verder nog even een rondje uit een vrolijk lapje katoen knippen, strikje erom en een label er op.

Zo, mijn potjes jam zijn klaar voor consumptie en leuk als cadeau om weg te geven!