Even naar de ALPEN

augustus 10, 2013

Onverwachts is het een paar dagen stil geweest op mijn blog. Dat wil zeggen... van mijn kant. Van jullie kant zeker niet. De reacties op mijn giveaway zijn overweldigend. Maandag maak ik de gelukkige winnaar bekend.
Zelf ben ik geheel onverwachts nog een paar dagen richting de bergen vertrokken. Een spontane actie, heerlijk om de Alpen weer even te kunnen zien. Het leukste aan deze paar dagen was een bezoek aan een Bergbauern Museum... een openluchtmuseum met berghutten en boerderijen.
Niet alleen koeien en andere dieren, maar vooral het boerenleven van dichtbij ervaren. Een kijkje nemen in de huizen en zien hoe er geleefd werd. Er waarschijnlijk nog altijd geleefd wordt. 
Het leven vindt zich vooral rondom de stenen kachel plaats. Een klein bankje er tegen aan met daarover een geweven kleed. De ragballs van versleten kleding stonden erbij. Daar worden de kleedjes van geweven op een groot weefgetouw. Ze liggen niet alleen op de bankjes maar ook overal op de houten vloeren. En ook stond er een mandje met een breiwerkje. Op de winteravonden een heerlijke warme  plaats om aan nieuwe sokken of een vest te werken. Bijzonder was ook de linnenkast met prachtig wit linnen en geborduurde kastrandjes. 
Verder is een droom uitgekomen en heb ik een heuse dirndl aangepast in een traditionele winkel vol Lederhosen en Dirndls en in een fourniturenwinkel traditionele knopen van een gewei gekocht en band. Helemaal blij met deze onverwachte heerlijke dagen, mijn knopen vondst en de inspiratie die ik hier in de Zuidduitse Alpen heb opgedaan.

You Might Also Like

13 reacties

 1. ooooh heerlijk voor je!!!!!!
  Ben benieuwd wat er uit de nieuwe inspiratie voortkomt:))))
  Liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk uitstapje, prachtige knopen ook..
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke geniet foto's meis!!!!
  Is een uitstapje dat het dubbel en dwars waard geweest!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn de alpen toch fantastisch. Zo heb ik iets met Zwitserland. Ach het lijkt veel op elkaar. Die prachtige chalets met hang geraniums. De koeien met bellen. Heerlijk vredig allemaal.
  Prachtige knopen. Ik kijk al uit naar je volgende creatie.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's, heerlijk even een paar dagen bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er prachtig uit daar! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke foto's, fijn om er even uit te zijn en lekker inspiratie op te doen op deze mooie plaats :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was een leuk en onverwacht uitje. Het ziet er prachtig uit en geheel iets anders dan hier, de dirndl ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zo'n onverwacht uitje! Gefeliciteerd met je verjaardag vandaag! Een fijne zonnige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooo super zo'n onverwachts uitstapje en ik lees hierboven dat je jarig bent dus van harte meis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, heerlijk de Alpen. Ben zelf gek van Zwitserland, maar het is allemaal verwant. Ik ben al 2 zomers niet geweest. Duitse heuvels zijn ook mooi, maar de Alpen....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk, zo een paar dagen genieten van de bergen. En toch ook fijn voor je dat je volgers gewoon blijven reageren.

  Plezierige zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie