Even naar de ALPEN

Onverwachts is het een paar dagen stil geweest op mijn blog. Dat wil zeggen... van mijn kant. Van jullie kant zeker niet. De reacties op mijn giveaway zijn overweldigend. Maandag maak ik de gelukkige winnaar bekend.
Zelf ben ik geheel onverwachts nog een paar dagen richting de bergen vertrokken. Een spontane actie, heerlijk om de Alpen weer even te kunnen zien. Het leukste aan deze paar dagen was een bezoek aan een Bergbauern Museum... een openluchtmuseum met berghutten en boerderijen.
Niet alleen koeien en andere dieren, maar vooral het boerenleven van dichtbij ervaren. Een kijkje nemen in de huizen en zien hoe er geleefd werd. Er waarschijnlijk nog altijd geleefd wordt. 
Het leven vindt zich vooral rondom de stenen kachel plaats. Een klein bankje er tegen aan met daarover een geweven kleed. De ragballs van versleten kleding stonden erbij. Daar worden de kleedjes van geweven op een groot weefgetouw. Ze liggen niet alleen op de bankjes maar ook overal op de houten vloeren. En ook stond er een mandje met een breiwerkje. Op de winteravonden een heerlijke warme  plaats om aan nieuwe sokken of een vest te werken. Bijzonder was ook de linnenkast met prachtig wit linnen en geborduurde kastrandjes. 
Verder is een droom uitgekomen en heb ik een heuse dirndl aangepast in een traditionele winkel vol Lederhosen en Dirndls en in een fourniturenwinkel traditionele knopen van een gewei gekocht en band. Helemaal blij met deze onverwachte heerlijke dagen, mijn knopen vondst en de inspiratie die ik hier in de Zuidduitse Alpen heb opgedaan.